СВЯТ

Извънредна новина от Белград: Сръбските служби се готвят за война на Балканите!

Извънредна новина от Белград: Сръбските служби се готвят за война на Балканите!

Balkans-map-4
Сръбските служби за сигурност взимат засилени мерки за запазване на стабилността в страната на фона на общото изостряне на ситуацията на Балканите. Това съобщи министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович по държавната телевизия.

„Огромен брой хора са ангажирани с това. Полицията, армията и специалните служби взеха засилени мерки за сигурност, прави се всичко, за да не се допусне прехвърляне на нестабилността на територията на Сърбия, да не може някой с терористичен акт да дестабилизира ситуацията в страната“, каза министърът.

В Белград вчера се състоя заседание на Съвета за сигурност на Сърбия, след което премиерът Александър Вучич информира гражданите, че са взети всички необходими мерки и сигурността в страната не е заплашена.

По-рано Вучич, коментирайки безредиците в Македония, заяви, че ситуацията в страната е проблем за целия регион. Подобна позиция изрази и външният министър Ивица Дачич, който добави, че албанците на Балканите са заложили на силовото решение и се стремят към обединение в рамките на една държава, така наречената Велика Албания.

Вучич призова и ЕС да излиза с ясни позиции за ставащото в региона.Силният човек в Белград каза на пресконференция, че това е реакцията на Сърбия на призивите за обединение между Косово и Албания, ако перспективите за членство в ЕС избледнеят.

Вучич заяви, че на всички е ясно, че това няма да стане, независимо от нечии желания.

„Няма да обиждаме никого, няма да заплашваме с никакви изявления. Нека да мислим преди всичко за икономическия напредък на Сърбия“, каза премиерът.

Той характеризира изявленията на Рама и Тачи като заплахи, защото, както каза, не може да има обединение на всички албанци без да да се стигне до конфликт с няколко държави в региона.

Факти БГ

https://fakti.bg/world/234954-srabskite-slujbi-se-gotvat-za-voina-na-balkanite

СВЯТ

More in СВЯТ

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024