СВЯТ

ИЗВЪНРЕДНО! Путин с шокиращо предупреждение: Готви се нова провокация с химическо оръжие в Сирия!

ИЗВЪНРЕДНО! Путин с шокиращо предупреждение: Готви се нова провокация с химическо оръжие в Сирия!

путин66a8925c30680eace6b3beacc566e00b

Русия има информация, че атаки с химическо оръжие, подобни на тази в Идлиб, може би се подготвят и в други райони на Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, предава Интерфкс, цитирана от „Фокус“.

„Имаме информация от различни източници, че подобни провокации (а не мога да ги нарека по друг начин) се подготвят в други региони на Сирия, включително в южните предградия на Дамаск, където искат да пуснат отново някакво вещество и да обвинят за неговото използване официалните сирийски власти“, отбеляза Путин след срещата си с италианския държавен глава Серджо Матарела.

„Ние обсъдихме това с президента и аз казах, че това много ми напомня на събитията от 2003 г., когато представителите на САЩ в Съвета за сигурност показаха предполагаемо химическо оръжие, намерено в Ирак. След това започна военната кампания в Ирак и завърши с разрушаването на страната, увеличаването на терористичната заплаха и появяването на екстремистката организация „Ислямска държава“ на международната сцена“, уточни Путин.

По-рано днес руски медии съобщиха, че след успешната операция с химическото оръжие главатарите и кукловодите на терористите планират цяла серия кървави провокации с цел злепоставяне на Башар Асад и предизвикване на нови атаки от страна на САЩ. Източникът им на информация е офицер от сирийската специална служба Мухабарат.

Чрез проследяване на каналите за връзка на високопоставени членове на джихадистите разузнавачите успели да прехванат информация за серия подготвяни кървави провокации. В най-близко време специални подразделения на „Свободната сирийска армия” (ССА) ще организират засади на хуманитарни конвои на ООН, доставящи хуманитарна помощ на жителите на селищата Кхел и Тел-Гехаб в най-южната провинция Дераа на границата с Йордания, разказал офицерът.
Нападенията ще бъдат представени като артилерийски или авиационни удари на сирийската армия, като за целта специалисти от ССА за подготвили множество парчета от артилерийски и реактивни снаряди със запазена маркировка, а също и елементи от авиационни бомби и ракети, използвани от сирийските ВВС.
Най-вероятни места за разбиването на конвоите са участъците по пътищата Ер Рамта – Кхел и Ер-Рамта – Тел Гехаб, които са в обсега на артилерията на правителствените войски в град Дераа – уточнил офицерът от Мухабарат.
Имало вариант от сухопътно нападение, което да се припише на сирийски правителствен спецназ. Организаторите на провокацията разчитат по този начин да предизвикат нови ракетни и авиационни удари на „международната коалиция” по обекти на правителствени войски в провинция Дераа.

Епицентър

„Умерената опозиция” в Сирия подготвя нападения над конвои на ООН, за да предизвикат нови удари на САЩ!

http://epicenter.bg/article/Vazhno–Vladimir-Putin–Gotvi-se-nova-provokatsiya-s-himichesko-orazhie-v-Siriya-/125001/7/0

More in СВЯТ

1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024