Политика

Марешки полетя в облаците, нареди „единствения европейски вариант“ за правителство, чака нишан от Бойко!

Марешки полетя в облаците, нареди „единствения европейски вариант“ за правителство, чака нишан от Бойко!

марешкиphpbreqko_559x

Според лидера на „Воля“ Веселин Марешки единственият възможен „европейски вариант“ за правителство е то да бъде съставено от ГЕРБ, ДПС и неговата партия. По думите му ГЕРБ и ДПС „управляват заедно в Европа“ и не вижда защо трябва да има „друга ситуация в България“.

„Не виждам защо хората, които не са приети в Европа, как ще станат по-приемливи от една европейска формация“, обясни той в интервю за Нова тв. Марешки каза, че при евентуално правителство с ГЕРБ неговата партия ще има споразумение с управляващата партия.

Вторият вариант според него е коалиция между ГЕРБ и „Воля“ с подкрепа „там каквато пак успее да организира управляващата партия“.

Според него третият вариант е най-неприемлив – правителство с участието на „формации, които не са приемливи“ – „Атака“, ВМРО и НФСБ.

С никого не съм се чувал и с никого не съм говорил за коалиция. Предполагам, че първата политическа сила, ако реши, другата седмица ще се свърже с нас за преговори. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на партия „ВОЛЯ“ Веселин Марешки.

„С Борисов не сме си говорили след изборите, но той знае, че няма как да участваме като подкрепящи, а само в коалиция. Европейският вариант е да има управление от ГЕРБ, ДПС и ВОЛЯ. Това са единствените три формации, които са евроатлантически ориентирани, нормално е да управляваме в коалиция. Има вариант, ако ДПС не е приемлива е коалиция на ГЕРБ с ВОЛЯ, а другите просто да ни подкрепят.

Преди с реформаторите пак имаха 107 мандата, това си е приемливо и сега. Неприемлив е за Европа най-широко обсъждания вариант“, каза Марешки.

„Не искаме конкретни министерства, не искаме дребни пазарлъци за постове, а разговори за политики“, добави той. „Не обръщам внимание на обвиненията в дъмпинг. Свикнал съм“, каза Марешки и за заоправдава гузно и клиширано за предлаганото гориво на неговите бензиностанции.

По думите му ВОЛЯ е трета политическа сила, защото в Обединените патриоти влизат няколко партии, които намалиха гласовете си драстично ,посочи още той.

Нова т., Офнюз, Епицентър

https://offnews.bg/news/Politika_8/Edinstvenoto-vazmozhno-pravitelstvo-e-mezhdu-GERB-DPS-i-Volia-smiata_651729.html

 

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024