Политика

Марешки счупи тъпомера: Химнът не е популярна песен, за да звучи всеки ден в парламента!

Марешки счупи тъпомера: Химнът не е популярна песен, за да звучи всеки ден в парламента!

химн-марешки544-166066-1_wide

Българският химн няма да звучи в пленарна зала в началото на всяко пленарно заседание. Мнозинството от народни представители отхвърлиха предложението на Патриотите. В подкрепа на идеята гласуваха едва 16 души, 8 бяха против, а други 156 се въздържаха.

Култово изказване направи Веселин Марешки, който изтъкна, че химнът не е популярна песен, за да звучи ежедневно в пленарната зала.

Според вносителите на предложението химнът трябва да се чува, защото Народното събрание е орган на демокрацията и това ще придаде тържествен нюанс, пише „Пик“. Според Юлиан Ангелов химнът е символ на държавата ни, както и гербът и знамето, които присъстват в пленарната зала. В защита на идеята депутатът от „Обединени патриоти“ влезе в спор с Хамид Хамид от ДПС.

Вторият заяви, че ако всеки ден се пуска химнът, така ще се изгуби елементът на тържественост. Според Хамид затова и химнът звучи при церемонии. „Някакви патриоти от ДПС да ми обясняват за химна“, реагира Ангелов. А Хамид помоли председателя на парламента Димитър Главчев да не позволява използването на епитети към ДПС като „т.нар. патриоти“.

Междувременно днес Марешки заяви, че ще настоява за анкетна парламентарна комисия по повод искането за свалянето на имунитета му заради дело с две обвинения.
В комисията от партията ще предложат да има един техен представител.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемането на имунитета на народния представител от партия “ВОЛЯ“ Веселин Марешки във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. Бизнесменът е подсъдим по две обвинения. Първото е за изнудване на наемател на пицария във Варна, при което според прокуратурата е действал заедно с Красимира Колева. А второто е за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

Марешки заяви, че ще иска всички документи, СРС-та по делото да бъдат публично достояние. Според него случаят е нелеп и свидетелски показания няма.

„От 2014 година, в опит да ми бъде заграбен бизнеса, ме въртят в измислено дело за изнудване за около 5 хиляди лева“ обясни той.

„Надали сред вас има такива, които си мислят, че мога да изнудвам някой за 5 хиляди лева“, коментира Марешки.

„Някой си прави постановка, завежда се дело, вкарва се в съда и никой не знае каква е истината“, заяви лидерът на „Воля“.

Той подчерта, че свидетели по делото няма, а човекът, който твърди, че е изнудван, казва, че разговорът е бил на 4 очи. Марешки заяви, че сам ще търси отговорност в съда, че е набеден.

На въпрос дали ще се откаже от имунитета си Веселин Марешки посочи: „Ако комисията реши, че съм виновен – сам ще се откажа“.

Би Нюз, Дир БГ, ПИК

http://www.bnews.bg/article/225416-mareshki_schupi_tapomera_himnat_ne_e_populyarna_pesen_za_da_zvuchi_vseki_den_v_parlamenta

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024