Политика

Местан влезе в ролята на жертва, остро нападна Радев: Срамувам се вместо Вас, г-н президент. Импийчмънт!

Местан влезе в ролята на жертва, остро нападна Радев: Срамувам се вместо Вас, г-н президент. Импийчмънт!

лютви-ердоган655-402-redzhep-tajip-erdogan-i-liutfi-mestan
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова за импийчмънт на президента Румен Радев, защото е инициирал противоконституционни промени, които лишават българи от вот.
Местан излезе с позиция, след като уволненият чиновник от Министерство на правосъдието Любомир Талев разказа, че скандалният проект за уседналост на всички избори е изработен в президентството и лично Радев е настоял за него, за да не влез ДОСТ в НС при следващия вот.

В изявлението се казва:

„Парламентарните избори минаха, а страхът от ДОСТ, вместо да отслабва, расте. Това е страх от изградената представа за ДОСТ като универсално зло, риск за националната сигурност. Националсоциалистическата пропаганда, която продуцира този образ, заприлича на патологичния лъжец, който е толкова упорит в лъжите си, че и сам започва да се бои от тях:

ДОСТ е партия на Ердоган;
ДОСТ е българско продължение на АКП (партията на Ердоган – б.р.);
Чрез ДОСТ Турция се намесва пряко във вътрешната политика на България;
ДОСТ е ислямистка партия, проводник на „неоосманизъм“.

Не вярвам обаче да става въпрос за патология. Дори съм убеден, че президент, премиер, служби и партийни лидери са наясно с истинската същност на ДОСТ, която няма нищо общо с по-горе изредените митове“.

Според Местан обаче най-вече страхът е от откровено натовския и европейски профил на ДОСТ и „ето тук ги стяга съветският чепик„.

„Затова побързаха да извадят най-мощното си генералско оръдие – президента Радев, който с мотив „Да спрем злото ДОСТ“ е инициирал противоконституционни изменения в закони, които на практика лишават над един милион български граждани в чужбина от право на глас. Това преминава всякакви граници и е абсолютно основание за импийчмънт. Конституцията повелява Президентът да олицетворява единството на нацията, а идеите на Радев, въплътени в проектозакон, не просто разединяват нацията, а водят до остракиране на значителна част от нея. Отнетият вот е отнета духовна връзка с Родината, равносилно на отнето гражданство. Това е последното нещо, което приляга на обединителя на нацията.

Срамувам се вместо Вас, г-н Президент! За съжаление, няма как да подам оставката Ви вместо Вас, г-н Радев“, заявява още Местан.

По думите му с ДОСТ и с истинските десни сили в Народното събрание България ще е друга и няма да са възможни управленски модели с участие на фашисти, които имат за цел изваждането ни от НАТО (въпрос №2 по Решетников).

По думите му службите и дворцовите агенции вече са докладвали, че ДОСТ е припозната като алтернатива на ДПС и влиза в следващия парламент с над 6% от гласовете само в България. Нямало как да е убягнал фактът, че цели 20% от избирателите на ДОСТ са младежи на възраст от 18 до 30 г. Освен това в Платформата на ДОСТ повярвали и знакови фигури на българската демокрация като Евгений Михайлов, Георги Боздуганов, дисидента Петър Бояджиев и др.

Според Местан агресията срещу ДОСТ ще продължи с нови стратегии за служебно елиминиране. Например удобни наемници с академически звания всяка сутрин щели да бълват лъжи, че в Кърджали имами агитират за ислямистката партия ДОСТ, без дори службите да са в състояние да дадат дори един пример за подобно нещо.

По думите му „Сараите са по-удобни, защото са под контрол“, а може би вече те упражняват контрол и дават поръчки на държавните институции.

Междувременно стана ясно, че охраната на Лютви Местан от НСО е свалена.

Dir.bg

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024