Политика

От едно котило! На тайна аудиенция Трайчо и Кънев раздавали акъл на Герджиков как да преговаря с „Газпром“!

От едно котило! На тайна аудиенция Трайчо и Кънев раздавали акъл на Герджиков как да преговаря с „Газпром“!

трайчо-кънев.герджиковphpt8usxw

Извънпарламентарната коалиция „Нова република“ на Радан Кънев и Трайчо Трайков са посъветвали служебния премиер Огнян Герджиков и шефовете на родната енергетика как да водят преговорите за цената на газа с руснаците.

 Новорепубликанците са били на аудиенция в Министерския съвет. Официална информация за срещата на „Дондуков“ 1 няма, но министър-председателят, който е фен именно на десницата, по неговите собствени признания, бе разобличен от статус на Радан Кънев в социалната мрежа „Фейсбук“. Той публикува снимка със следния текст: „Среща с представители на #МС по преговорите с #Газпром за цената на природния газ.“

 Кънев се е подредил до сияещия Огнян Герджиков заедно с Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Петър Славов. От поста се разбира, че гостите са давали акъл за преговорите с „Газпром“. Това е изумяващо, при положение, че „Нова република“ не представляват дори 2 процента от избирателите.

 Преди десетина дни пък щастливият им домакин Огнян Герджиков – служебният премиер на президента Румен Радев, избран с гласовете на социалистите, си призна публично, че е гласувал за Реформаторите, защото „били от едно котило“ и много се ядосвал, че се явили на вота разединени.

Министърът на енергетиката Николай Павлов информира, че в момента държавните дружества „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД работят усилено за изготвяне на детайлни анализи на предложенията за поемане на ангажименти, които „Газпром“ внесе в ЕК.
Експерти на Министерството на енергетиката и на компаниите внимателно оценяват ефекта от евентуалното поемане на ангажиментите върху действащите газови договори на България и като цяло върху пазара на природен газ в страната и региона. Утре представители на министерствата и на трите енергийни компании ще участват в обсъждане по темата на международен газов форум във Варшава, организиран от Министерството на енергетиката на Полша.
На 13 март 2017 г. ЕК прикани всички заинтересовани страни да предоставят в срок от 7 седмици становища по представените от „Газпром“ ангажименти, в отговор на опасенията на Комисията, свързани с конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа. Антимонополното дело на ЕК е свързано с газовите пазари в осем държави – България, Чешката република, Естония, Латвия, Литва, Полша, Унгария и Словакия. Възможно е след финализиране на анализите българската страна да поиска удължаване на срока за отговор.
Блиц

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Traycho-i-Kanev-savetvali-sluzhebniya-premier-za-pregovorite-s–quot-Gazprom-quot-/125421/2/48

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024