Личности

Тилърсън: „С Русия може да се танцува, но не и с Лавров“! Лавров: „Майка ми също забрани да танцувам с момчета“

Тилърсън: „С Русия може да се танцува, но не и с Лавров“! Лавров: „Майка ми също забрани да танцувам с момчета“

Държавният секретар на САЩ каза, че „с Русия може да се танцува и може от това да се получи нещо, но няма съмнение, че с Лавров не танцуват“. Шефът на руското МВнР заяви в отговор, че не възнамерява да влиза „в двойка“ с американския си колега, предаде Коммерсант.ru във вторник (4 април).

„Разбира се, с Русия може да се танцува и от това може да се получи нещо. Но няма съмнения, че с Лавров не танцуваме, защото на него не му разрешават“, заяви американският дипломат по данни на „Политико“ (Politico), очевидно визиращ това, че преговорите с руския му колега няма да допринесат за нормализация, без указание от руското политическо ръководство.

„Майка ми също ми забрани да танцувам с момчета, – каза Сергей Лавров в отговор на искането на „Комерсант“ да коментира изказването на американския си колега. – Чух, че по време на срещата на външните министри на страните-членки в НАТО миналия петък се е състоял такъв разговор. Ако е така и държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън усеща, че наистина не може да танцува, готови сме да му помогнем. Той е много опитен човек и бързо ще се научи“.

Критичното изказване по адрес на Лавров Рекс Тилърсън направи по време на неофициален обяд при закрити врати със своите колеги от страните-членки на НАТО. След припомнянето на крилатата фраза от страна на един от министрите, че „за тангото са нужни двама“ (в смисъл, че за нормализиране на отношенията с Русия трябва желание и от двете страни), Тилърсън дал да се разбере, че не счита Сергей Лавров за подходящ партньор за сътрудничество.

„Ние все още очакваме неговото посещение, както беше обявено предварително“, добави Лавров не на шега. По предварителна информация Рекс Тилърсън е планирал да посети Москва на 12. април.

„Убеден съм, че открито ще обсъдим всички въпроси, свързани с двустранните ни приоритети в международните отношения, съществуващите и влошаващите се проблеми в Близкия Изток и други части на света, в това число и Европа, по които няма достатъчно развитие, ако Русия и САЩ не могат да създадат практически диалог“, – каза руският министър.

Руски дневник

 

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023