ОБЩЕСТВО

Фейсбук завря! Цолова и Шикерова скочиха на Васил Иванов: Гнус, дъно, нечистоплътност! Не мога да повярвам!..

Фейсбук завря! Цолова и Шикерова скочиха на Васил Иванов: Гнус, дъно, нечистоплътност! Не мога да повярвам!..

цолова660_88edb3702a5810e7eec2d511803df49e

Водещи журналисти от Нова телевизия скочиха срещу бившия си вече колега Васил Иванов, който днес, заедно със Слави Трифонов, изнесе скандални данни за конфликт на интереси и прикрита корупция за колежката им Дарина Сарелска.

След края на пресконференцията, водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Анна Цолова написа на страницата си във „Фейсбук“: „Гнус, нечистоплътност, дъно, мръсно, подмяна! Нямам думи! Василе, не мога да повярвам какъв човек си?„, написа тя във Фейсбук.

Разследващият журналист разказа днес за конфликта си с бившата си пряка шефка в Нова телевизия Дарина Сарелска. Проблемите им започнали през 2015-та г. след местните избори, когато тя му забранила вече да излъчва репортажи със селски кметове и обществени поръчки.

Остър коментар за васко Иванов написа и Генка Шикерова: „ДЪНОТО!!! Мислех си, че просто обичаш да ровиш мръсотията. Мръсотията е част от теб!

Валерия Чанкова, която е продуцент на сутрешния блок на Нова тв, пък написа, че тезата на Иванов за цензура са лъжа, защото един от репортажите му за обществени поръчки бил излъчен в ефира на Нова 37 пъти! „Подмяна! Васил Иванов, колко пъти в ефира на Нова беше излъчено разследването за кмета, за което Дарина Сарелска е „издавала“ информация?! 37 пъти, Василе! Многократно в емисиите и в сутрешните блокове. Излъчените разследвания – твои и на Марин Николов срещу кметове са десетки, повечето срещу ГЕРБ. С каква съвест лъжеш за човек, който толерантно дълго време изчака да се справиш с личните си проблеми? А колко е гнусно да записваш колеги, които видимо поддържат разговор с теб, и да вкарваш думите им в сценария си. На Кой ли му е удобно?“

Марин Николов, чиито разговори с Васил Иванов бяха излъчени на днешната пресконеференция, също реагира остро: „Васил Иванов добре знае, че в личните ни разговори с него десетократно съм му казал, че по отношение на себе си не виждам цензура в Нова. И многократно съм му казвал, че не съм видял забрана да снимаме обществени поръчки, а само мнение на продуцента, че напоследък не са ѝ интересни. Повтарял съм му десетки пъти, че това не е достатъчно да кажа, че срещу мен е имало цензура. На фона на всичките силни репортажи за обществени поръчки, които сме правили, не съм готов да твърдя това. Ако към Васил е имало цензура, аз съм изразил съпричастност в лични разговори между нас, но подчертавам, нямам ясни доказателства за това и не мога да заема публична позиция за нещо, в което не съм сигурен. Казах ти го и на теб в десетките ни разговори, Василе. И това го знаеш. Не ме интересуват записите ти, пускай каквото искаш!“

Пресконференцията коментира и Миролюба Бенатова: „Васил Иванов не даде доказателства, че директорът на новините в Нова тв Дарина Сарелска, е изнасяла информация на кмета на Неделино, докато той го разследва. Каза, че в ДАНС са му дали бележка, че Сарелска е къртица, защото е роднина на областния управител от ГЕРБ и е изнасяла на кмета в телефонни разговори информация за хода на разследването. За това твърдение, Васил не приведе доказателства – звук, картина, спрян материал. Факт, неоспорим и видим е, че разследването е излъчено, а части от него – над 37 пъти в различни предавания на Нова ТВ, под ръководството на Сарелска. Бележка, подхвърлена в ДАНС, нарочване на Сарелска, заради роднинство с депутат от ГЕРБ, е манипулативно, но не и истинно.

Телефонните записи от лични разговори на Васил с Марин Николов, Антон Събев и Силва Зурлева, са предимно със съдържание, в което Васил Иванов твърди, че е цензуриран, а от другата страна се чува- „аха“ или „да“. Запис с Дарина Сарелска не е излъчен. Силва Зурлева потвърждава в този разговор, че на среща в ДАНС, прокурорка /име не се споменава/, е подала бележка с името на Сарелска. Каква е била тази среща в ДАНС, не става ясно. Окончателен разговор за последната идея на Васил, за интервю със съдия от Хасково, не е проведен със Сарелска. Дотук това са просто факти. Колеги, зрители и читатели, нека се концентрираме върху доказателствата“.

Бившият колега на Васил Иванов – Димитър Стоянов пише: „Много смел мъж е Васил Иванов. Откакто го познавам все с храброст изпъква. Преди трябваше да ходя на снимки вместо него, като го дострашеше. Справка – случая на Пенгезов. Сега ме е блокирал, защото го е страх от това, което зная. Което е вършил пред мен. Той спираше или се опитваше да спира разследвания, които не изнасяха на силните на деня. И случаите са ясни, и свидетелите. Жалка картинка е това момче в моите очи.“

Петьо П. Блъсков: Браво, Василе, железарка си!

Нери Терзиева: Очаквайте и отговора на Дарина Сарелска, шеф на новините и актуалните предавания в Нова, по всички правила на професията.

Епицентър

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024