Криминално

Зрелищна акция в Пловдив! Задържаха двама професори с белязани банкноти пред студентите им. Искали по 300 лева на изпит!

Зрелищна акция в Пловдив! Задържаха двама професори с белязани банкноти пред студентите им. Искали по 300 лева на изпит!

 

Businessman putting an envelope in his jacket pocket - concept of bribe

Двама професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив са арестувани след разследване на „Господари на ефира”.

Преподаватеите са обвинени в корупция. Двамата искали от свои студенти пари, за да им пишат по-висока оценка.

След съвместна акция на „Господарите”, Икономическа полиция и Окръжна прокуратура-Пловдив, преподавателите са задържани, съобщава Нова тв.

Сигналът за корупцията е подаден от студенти до шоуто. От там започват проверка на сигнала, като се стига до реално преминаване на изпит и даване на исканата сума с белязани банкноти. Мизата била 300 лева на изпит. Задържани са и посредниците за предаването на парите. Разпитват се свидетели.

Единият от арестуваните е проф. д-р инж. Симеон Василев, който е ръководител катедра „Техническа механика и машинознание“. Той е и председател на Съюза на учените в Пловдив.

Вторият професор е д-р инж. Николай Банков, който е ръководител катедра „Електротехника и електроника“. Арестите им са осъществени след разследване на предаването „Господари на ефира“, които са получили сигнал за случващото се от студенти от УХТ.

По време на арестите в университета в понеделник е имало полицаи от „Икономическа полиция“ в Пловдив и окръжен прокурор.

Пред БЛИЦ ректорът на висшето учебно заведение проф. Кольо Динков обясни, че преди време по един студент от двете специалности, придружени от представители на Студентски съвет, са подали при него сигнал, че изпитите по тези специалности умишлено се правят трудни и им е било намеквано, че могат да си ги купят и да бъдат улеснени.

 

Проф. Динков е подал сигнал в МВР, а вчера университетът е бил посетен от полицаи. Те са отвели със себе си и са арестували двамата професори. По непотвърдена информация са взети и дадени от студенти подкупи.

Проф. Динков коментира още, че ако вината на колегите му бъде доказана, ще има дисциплинарни наказания и те ще бъдат уволнение.

https://www.blitz.bg/kriminalni/podrobnosti-v-blits-stana-yasno-koi-sa-profesorite-zakopchani-s-belyazani-banknoti-v-plovdiv-snimki_news513123.html

Блиц

 

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024