ИНЦИДЕНТИ

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по 2 автобуса с пътници в Пловдив, страничните им стъкла станаха на сол!

ИЗВЪНРЕДНО! Стрелба по 2 автобуса с пътници в Пловдив, страничните им стъкла станаха на сол!

стрелба5494411
Страничните стъкла на два чисто нови автобуса „Исузу“ по линия 66 в Пловдив станаха днес на сол, след като по тях бе стреляно с въздушна пушка, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив. Инцидентът е станал сутринта между 7 и 8 часа, а според свидетели, най- вероятно е стреляно от блок 244 в зона А-12 на жилищен район „Тракия“.

Неизвестен е стрелял с въздушна пушка по два автобуса от масовия градски транспорт в Пловдив тази сутрин. В рейсовете е имало пътници, но като по чудо няма пострадали, предаде и Канал 3.

Стрелбата е станала около 7:00 часа на последната спирка на автобусите по линия 66 в зона А-12 в пловдивския квартал „Тракия“, съобщава „Марица“. Рейсовете, по които е стреляно, са чисто нови „Исузу“ на фирма „Автобусни превози“, които са били пуснати в движение в събота.

Собственикът на фирмата Петко Ангелов съобщи, че страничните прозорци на двата автобуса са изпочупени, стреляно е от близък блок. Според него стрелбата е провокация.

Ангелов е подал сигнал в полицията, която издирва стрелеца. 

„Автобусни превози“ обслужва линии №66 и №1 от събота. Преди това по тези маршрути вървяха автобусите на „Хеброс Бус“. Договорът изтече и със заповед на кмета на Пловдив Иван Тотев двете линии са дадени временно до провеждане на конкурс на фирмата на Петко Ангелов.

Блокът скоро стана известен, след като на метри от него при изкопни работи бяха открити десет боеприпаса от Втората Световна война. Впрочем, след празниците търсенето щеше да продължи, защото скенерът показа още находки, но на мястото няма никого, районът е все така ограден с полицейска лента, а аптеката, която е в същия терен, днес работи.
Автобусите, по които днес бе стреляно, са на фирма „Автобусни превози“ и са изпълнявали редовни курсове от маршрутите си. В тях е имало пътници, но никой не е пострадал. Днес е бил първият ден и на двете коли. Случаят се разследва от полицията, сигнализирана е и прокуратурата.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024