СВЯТ

Истината лъсна: Тръмп осветил пред Лавров израелски шпионин, внедрен в ИДИЛ и готвен от джихадистите атентат срещу самолет!

Истината лъсна: Тръмп осветил пред Лавров израелски шпионин, внедрен в ИДИЛ и готвен от джихадистите атентат срещу самолет!

лавров-тръмп8fb99c801efda7adabae88270d707597

Секретната информация, която президентът на САЩ Доналд Тръмп споделил с руския външен министър Сергей Лавров на срещата им във Вашингтон, била за плановете на „Ислямска държава“ да взриви пътнически самолет, съобщи американската телевизия АВС.

 

Според източници на медията данните за това били получени от израелски агент в редиците на „Ислямска държава“. Става дума за план на терористите да организират атентат на борда на самолет, летящ за САЩ. За целта те смятали да използват бомба, укрита на лаптопа на пътник. Според американски експерти, цитирани от телевизията, подобно устройство трудно можело да бъде открито при проверка с обичайната техника.

 

Тръм обявил, че неговите източници получили тези данни първоначално от израелски шпионин, внедрен в редиците на ИДИЛ.

 

Планът им бил да организират терористична атака на борда на самолет, пътуващ за САЩ. Той щял да се случи чрез бомба, която щяла да бъде вградена в лаптоп.  Такава бомба, според американски експерти, би било трудно да се открие по време на инспекцията с помощта на конвенционално оборудване.

 

Може би точно затова от Вашингтон предупредиха, че ще ограничат използването на лаптопи и мобилни устроиства на борба на летателните машини, които се оправят към САЩ.

 

Съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Хърбърт Макмастър бил човекът, който преценил, че тези сведения може да бъдат споделени с руснаците.
През 2015 г. ИД пое отговорността за взривяването на руски пътнически самолет с над 200 души на борда над Синайския полуостров, твърдейки, че бомбата е била скрита в кутия от безалкохолна напитка. Според генерал Макмастър това оправдава споделянето на информацията с руските дипломати.

Американският военен министър Джеймс Матис обяви, че няма притеснения относно управлението на класифицирана информация от страна на администрацията на Доналд Тръмп и добави, че въпросът не е бил обсъждан при разговорите му във вторник с няколко съюзника на САЩ, подчертавайки: „Не, не съм притеснен„, съобщава „Ройтерс“.

Същевременно обаче Матис, който е известен с прякора си „Лудото куче“, отстъпил пред Белия дом и признал, че знаел много повече за скандала, отколкото бил прочел във вестниците.

 

Припомняме, че при инцидента загинаха всичките 217 пътници, както и седемчленният екипаж Основната версия е именно взрив на борда.

 

Журналистът от CNBC Джейк Новак не исключва, че скандалът около срещата на Тръмп с Лавров цели отстраняването на президента на САЩ от власт. „Някой на висше правителствено ниво е подхвърлил на медиите информация за разговора на Тръмп с официалните руски лица. Това изтичане на информация е сериозно престъпление и се случва не за първи път“, отбелязва журналистът. Според него обаче това, което е споделил Тръмп с Лавров, не представлява издаване на държавна тайна, това не пречи обачи някои сили да искат импийчмънт на президента.

Епицентър, КРОСС

http://www.cross.bg/samolet-lavrov-trump-1543141.html#.WRwBNLhETao

 

More in СВЯТ

Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024
тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024