макейн1395398323_01

Американският сенатор Джон Маккейн обяви, че руският външен министър Сергей Лавров „няма работа в Овалния кабинет„. Това заяви той пред телевизия Fox News, коментирайки неотдавнашната среща между Лавров и американския президент Доналд Тръмп във Вашингтон.

Руската намеса в американската политика е измислица, обяви Лавров след среща с Тръмп

 Руската намеса в американската политика е измислица, обяви Лавров след среща с Тръмп

Маккейн нарекъл руския първи дипломат „марионетка на бандит и убиец“ и „пропагандатор и слуга“ на Владимир Путин. Американският сенатор обвини руския президент за обстоятелството, че е „използвал руски високоточни оръжия за удари срещу болници в Алепо„.

Известният със своята остра антируска позиция сенатор по-рано вече е отправял подобни тежки критики по адрес на Путин. Освен това той многократно е обвинявал Русия за това, че нейните военновъздушни сили нанасят в Сирия удари по мирна инфраструктура, а не по позиции на терористите.

Също така Маккейн иска да бъдат наложени нови санкции срещу Москва заради нейната намеса в президентските избори в САЩ в полза на Тръмп.

Срещата между Лавров, Тръмп и посланика на Русия в САЩ Сергей Кисляк се състоя на 10 май в Белия дом. По-късно американски медии съобщиха, че по време на срещата американският президент разказал на Лавров за причините за уволнението на шефа на ФБР Джеймс Коми.

Според медиите Тръмп нарекъл Коми „луд“ и се оплакал, че бил изправен пред силен натиск заради Русия.

Твърди се също, че Тръмп е разкрил високо класифицирана информация на Лавров относно готвено терористично нападение от терористите от ДАЕШ („Ислямска държава“).

Нюз БГ

https://news.bg/int-politics/putin-e-bandit-i-ubiets-lavrov-negova-marionetka-i-sluga-izbuhna-makkeyn.html