Европа

Меркел: Не можем да разчитаме на Америка при Тръмп!

Меркел: Не можем да разчитаме на Америка при Тръмп!

856340

Германският канцлер Ангела Меркел даде да се разбере, че страната й и Европа вече на могат да разчитат на САЩ при управлението но Доналд Тръмп, съобщи „Индипендънт“.
На предизборна среща в Бавария тя подчерта нуждата от приятелски отношения със САЩ, Великобритания и Русия, но добави: „Ние, европейците, трябва наистина да вземем съдбата си в свои ръце“. Тя подчерта, че „свърши времето, в което можехме напълно да разчитаме на другите, както се уверих през последните няколко дни“.
Преди дни Доналд Тръмп бе в Европа и участва заедно с Ангела Меркел в срещата на върха на НАТО в Брюксел и в лидерската среща на Г-7 в Сицилия. След разговорите на Г-7 Меркел заяви, че партньорите от Г-7 на американския президент Доналд Тръмп остават „на тъмно“ по въпроса за намеренията си в областта на изменението на климата. „Цялата дискусия по темата за климата беше много трудна, да не кажа много незадоволителна“, каза Меркел. „Тук имаме ситуация от шест срещу един, което означава, че все още няма признаци дали САЩ ще останат в Парижкото споразумение или не“, добави тя.
„Групата на седемте, чиито лидери заседаваха в петък и събота в Таормина , значително отслабва, а решенията ще бъдат преразгледани“, заяви в интервю пред ТАСС президентът на Италианския институт за геополитика и приложни науки Тиберио Грациани.
„Тази среща на върха аз бих нарекъл преходна. „Седемте “ губят тежест и всички решения от Таормина ще бъдат преразгледани, за да отразят новите условия. ЕС ще трябва да промени своята политика, независимо от популистките ефекти в навечерието на важни избори“, каза политологът.
Според него, Г-7 вече е в процес на промени с новоизбрания президент на Франция Еманюел Maкрон и британския премиер Тереза Мей, която застрашава обединена Европа.
„Що се отнася до Тръмп, той все още няма ясна позицията. „Седемте“ показват липса на единство“, вярва анализаторът.
Той отбеляза, че през последните два дни при срещата на върха се говори много за Русия, наричайки я „главен отсъстващ участник“.
„Как можем да обсъдим въпроса за тероризма, основният източник на който е „Ислямска държава“, без Русия, един от основните борци срещу нея“, завършва Грациани.

 

Сега

http://www.segabg.com/article.php?id=856340

 

Европа

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024