Коментари

Народът ги не ще, но Борисов насила ги натриса!

Народът ги не ще, но Борисов насила ги натриса!

boiko-borisov-9

Като студен душ подейства назначаването на Цецка Цачева за правосъден министър. Изглежда като компенсация за това, че отново не седна на депутатската скамейка, още повече на председателското място в парламента. Изборите показаха, че хората, с които управляващите твърдят, че се съобразяват, не я пожелаха на два избора-нито за президент, нито за техен представител в парламента.

 

Дори жителите в родното й село Драгана й обърнаха гръб, пускайки бюлетина за опонентите й. Отхвърлянето й на изборите в никакъв случай не може да се нарече знак на съдбата. В случая става дума за събрания гняв на хората, които не искат да се съгласят на първо място с високомерието и безпаметното опиянение от властта. Назначението й в изпълнителната власт показва само едно, че мнението на хората не значи пукната пара за управляващите. И, че като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша.

 

Шоковите назначения на министри в кабинета „Борисов” 3 не свършват до тук. Полковник от резерва от българската армия ще оправя бакиите в МВР. Начело на вътрешното ведомство застава бившият зам.-министър на отбраната, бивш зам.- шеф на Комисията по отбрана в предишния парламент и новоизбран депутат в 44-то Народно събрание – Валентин Радев. Факт е, че новината парализира вътрешното ведомство.

 

И не защото Радев не е по вкуса на ченгетата. А защото  няма  и грам опит в сферата, за която ще трябва да отговаря. Това, обаче не му попречи да си сложи главата на дръвника. Историята помни подобни експерименти, които поне до този момент са приключвали трагично. Класически пример в това отношение е Румяна Бъчварова. Реформата и сътвори потоп, заради  който ченгетата сега вият като гладни вълци. Малко време ще трябва на полицаите, за да разберат на кого всъщност ще трябва да козируват през следващите месеци, а може би и години.  Старт в политическата кариера на Валентин Радев  дават връзките на жена му Лорита Радева в ГЕРБ. Тя е общинска съветничка в София и шеф на комисията по екология.

В първото правителство на ГЕРБ той беше заместник-министър на Аню Ангелов, по-известен като Аню Ньойски и е с принос за съкращаването на българската армия. Паметливи припомнят, че по негово време се взриви заводът на „Берета Трейдинг“ на Петолъчката край Ямбол. В мандата на второто правителство на ГЕРБ той беше зам.-председател на комисията по отбрана.

Роден е на 6 февруари 1958 г. в Елин Пелин. Завършва като инженер по боеприпасите във военното училище в Шумен. Има аспирантура по балистика и аеродинамика във военния институт. Специализирал е в Чехия, Канада, Русия и Германия. Цялата му служба преминава във Военния инстуитут. Бил е и директор на Института за перспективни изследвания в отбраната. Бил е председател на Сдружението на специалистите по боеприпаси в България. Има над 130 научи публикации и 17 авторски изделия с военно предназначение внедрени в нашата армия и армии на бившия Варшавски договор.

Твърде любопитни са коментарите за Валентин Радев  във фейсбук, като не се изключва вероятността да са ги писали негови полотически опоненти или пък просто военни, които са го намразили заради кариерата му. Ето някои от тях едно към едно:

„…Завършил военно училище в Шумен. Служил в редовете на БНА 2 години, след което вероятно с връзки или по поръчение на БКП /тогава само така ставаше/ постъпва в научно-изследователския институт на БНА. И така на тихото и кротко място 30 години , в които никаква файда от неговата дейност. През тези години офицерите от армията, ходеха на учения, бойни стрелби, приемаха, обучаваха и изпращаха стотици хиляди български младежи. А Вальо си вземаше офицерската заплата и крачеше смело по жълтите павета. Даже го домързя и Военната академия да завърши.

„..Едно от нещата, с които се знае този мастит депутат е с прякора „Вальо фара“. Той си знае защо, злите езици говорят, че май го хванала народната милиция, как сваля фара на една кола чужда собственост. По-новия му прякор идва около 1993 год. – „Вальо Бомбата“. Написва упътване и го разпространява, как се прави бомба с подръчни материали. За което е наказан от министъра на отбраната по това време. През следващите години пълна летаргия в науката и супер активност в политическото подмазвачество. През неговото управление гръмнаха доста складове – Чипровци, Ловни дол, Петолъчката. Това е само част от светлата биография на един гербаджия…“

„Впрочем /К/ Радев /б.р. – така го кръщават във фейса/  преди да се добере чрез жена си, прави неистови опити да се присламчи и към други партии по време на безделниченето му в института към ВА „Г.С.Раковски“. Би ли отговорил колко открадна за тези години като зам.-министър за сметка на корупционните хватки с договорите за утилизация и „доставки“ за МО с калпави отбранителни продукти на двойни и тройни цени. Крадев не сме забравили, че още в началото се изпусна за готвената схема с Дунарит, а след това и активното участие в старата схема (хранила и корумпирала изобилно и генералите Иван Добрев, Самандов, Торлаков и др.)с Берета Трейдинг, ОПТИКС и „Марс Армор“ ООД. Дори и след махането ти от яслата МО, кражбите продължават с рамковите споразумения. Кражби с години напред. Не случайно първият ти помощник в далав…. полк. Г.Балабанов вместо уволнение получи поста зам.-директор на дирекцията „Инвестиции в отбраната“ и т.н. …“

„…Никакъв натовец не е този, а е обикновено кор…пе. Спомняме си как в института го смениха заради кор…я и той с месеци не даваше ключа от бившата си канцелария. После го разпитваха от службите по случая Стършелите. И за да получи защита като краде, влезе в партиите. Сега му викат /К/ Радев…“

Нерде Ямбол, Нерде Стамбул! Така може пък да се коментира очакваното назначение на „войводата“ Красимир Каракачанов за министър на отбраната. Ясно е, че като историк, той е чел за войните и армията и знае някои неща от книгите. Но дали това е достатъчно да управлява една армия, която и като личен състав, и като техника пред капитулация. Едно е да гледаш и критикуваш процесите отвън, друго е да те завърти военната мелачка. На професионалистите никак, ама никак не им е ясно как Каракачанов ще управлява войската.

А дали той ще изпълни едно от гръмките си обещания от преди изборите – да върне наборната военна служба, само Бог може да каже. Но колко му е да се отрече от това обещание, както Обединените патриоти направиха и с много други в коалицията с ГЕРБ.

Експертите долавят и един друг нюанс за голямо желание на Каракачанов да оглави армията. Замирисало му е на кокал. Предстоят сделките за нови изтребители на Военновъздушните ни сили, за нови кораби на флота и за нова бойна машина на сухопътните войски. Някой все трябва да вземе комисионните. А в Обединените патриоти имат нюх за тези работи.

Някои си спомнят още, че най-тежкият / като килограми/ военен министър на прехода бе един от виновниците да не се приеме Закон за лустрацията. Той самият се оказа агент Иван и неслучайно се поставя въпросът дали може да се разположи като такъв на политически пост №1  във военното министерство.

Екип на Фрог нюз

http://frognews.bg/news_134033/Narodat-gi-ne-shte-no-Borisov-nasila-gi-natrisa

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024