Политика

Питбула сменя Лиляна Павлова в парламента! Вижте кои други стават депутати от ГЕРБ и патриотите на местата на министрите!

Питбула сменя Лиляна Павлова в парламента! Вижте кои други стават депутати от ГЕРБ и патриотите на местата на министрите!

питбулаphp2avukd_559x

Шампионът ни по кикбокс Владимир Вълев – Питбула ще сложи костюм и ще седне в парламента. От другата седмица той заема мястото на новия министър по европредседателството Лиляна Павлова. Вълев е следващият в листата на депутатите от ГЕРБ във Варна.

Миналата есен Питбула взе световната титла в К-1 на най-голямата организация по кикбокс в света – WAKO, след като отказа в четвъртия рунд руснака Максим Колпак. Още куп златни медали има колекцията му.

Той е  истински герой във Варна. Семейството, приятели и над 60 фенове го чакаха на летището при последната титла. Тогава Владо съобщи, че спира на практика да бъде състезател. „Само изключителна оферта може да ме върне“, отсече той.

И започна работа в клуба на ТИМ по бойни спортове в морската ни столица при прочутия в спортните среди Краси Димов. Питбула учи малки деца и ученици на кикбокс и муай тай.

Владо има добър имидж във Варна, името му не е замесвано в скандали, които са нещо типично за момчетата от бойните спортове. Съпругата му преподава български език в гимназия. Имат малък син. Питбула не крие, че няма намерение за го прави спортист.

Два пъти е избиран за най-добър спортист на Варна. Участва в благотворителни каузи. Прякорът му е от детските години.

„Бях малък. Всички се радваха на моята игра и стил – не отстъпвах назад. Затова оттам дойде. Имаше и талисман на залата, който беше питбул“, обяснява новият депутат. И е категоричен, че в парламентарната зала няма от какво да се страхуват – не е побойник, раздава удари само на ринга.

На мястото на Владислав Горанов – министър на финансите и Валентин Радев – МВР, влизат две депутатки – Евгения Алексиева и Йорданка Фириклийска – бивша районна кметица в „Оборище“. Алексиева трябваше да е парламента от самото начало, но преференцията 10/10 я измести и на нейно място влезе Борислав Борисов.

На мястото на Румяна Бъчварова, която става шеф на кабинета на Бойко Борисов, влиза още една дама – Анна Александрова.

Министърът на спорта Красен Кралев отстъпва банката си на Емилия Милкова – директорка на Регионалната библиотека.
Народен представител ще е и шефът на комисията за контрол на спецслужбите в предишния парламент и юрист Димитър Лазаров. Той влиза на мястото на премиера Бойко Борисов от Пловдив.

Ивайло Московски и Цецка Цачева, след като отидат в министерствата, ред за депутат идва на Ралица Добрева.

На мястото на другите министри – Николина Ангелкова, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, Екатерина Захариева, в парламента съответно ще влязат Мартин Тинчев, Иглика Иванова-Събева, Митко Стайков, Десислава Костадинова-Гушева в Пазарджик.

В парламента вместо вицепремиера Валери Симеонов и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов влизат депутатката от „Атака“ Миглена Александрова и Николай Маринов.

Офнюз

https://offnews.bg/news/Politika_8/Pitbula-obeshta-da-ne-hape-v-parlamenta_654783.html

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024