ОБЩЕСТВО

Помните ли медиците в Либия? Д-р Здравко Георгиев разкри кой е бил в дъното на аферата на заразените със СПИН деца!

Помните ли медиците в Либия? Д-р Здравко Георгиев разкри кой е бил в дъното на аферата на заразените със СПИН деца!

1496246322-1
Виновен за заразяването на близо 400 деца със СПИН в болницата в Бенгази е режимът на Кадафи. Това каза Цвета Младенова по БНТ. В откъс от филма й „Сделката за свободата“ либийски разследващ журналист разказа за тефтерчето на бившия министър Шукри Ганем, който през 2012 г. е бил намерен мъртъв край Виена.
Установено е, че записките в тефтерчето му са автентични от две прокуратури – френската и норвежката. От него става ясно и кой е заразил децата със СПИН. След освобождаването на медиците ни, Кадафи свикал процес заради начина, по който са пуснати на свобода, докато е спял. Той е искал да води голямата церемония. Неговите висши служители от разузнаването Абдела Сануси и Муса Куса са били съдени.
По време на разпита Сануси плачел и казвал, че е болен от рак. Той добавил, че българските медици са невинни и че самият той е добавил епруветките с вируса. Те са инжектирали децата, за да си отмъстят на Бенгази, защото това е бунтовнически град.
„Бяхме в неподходящо време на неподходящото място. Затова ни обвиниха. Няма да забравя как откривателите на вируса на СПИН Люк Монтание и Виторио Колици се изправиха пред учени от цял свят. Проф. Колици каза, че виновно за трагедията в Бенгази е либийското правителство и на първо място Муамар Кадафи. Либийците винаги набеждават чужденците за бедите си“, каза пък д-р Здравко Георгиев.
Той опроверга лъжата, че не бил лекар, като показа дипломата си. „Не знам дали е човешко същество Ружа Братанова. През всички тези години е писала лъжи за нас. Аз не я помня, но тя казва, че е била през май 1991 г. в самолета с Кристиана Вълчева, но пък жена ми пътува през март.
Братанова твърди, че Криси никога не е била медицинска сестра, а аз – доктор и че никога не сме се женили“, добавя д-р Георгиев. Той показа в ефир и дипломата на съпругата си, както и акта за граждански акт, а после като джентълмен покани на кафе от ефира на националната телевизия жената, която ръсела лъжи.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/pomnite-li-meditsite-v-libiya-d-r-zdravko-georgiev-razkri-koy-e-bil-v-dnoto-na-aferata_news517491.html

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024