Личности

Путин: Пазете истината за войната и помнете нейните жертви! Вижте участието на руския лидер в марша на „Безсмъртния полк“! ВИДЕО

Путин: Пазете истината за войната и помнете нейните жертви! Вижте участието на руския лидер в марша на „Безсмъртния полк“! ВИДЕО

 

Руският президент Владимир Путин призова да не забравяме, че последствията от поражението във Великата Отечествена война щяха да бъдат много по-страшни за Русия, отколкото за европейските страни – нейният народ е бил застрашен от унищожаване, предаде „Интерфакс“ във вторник (9 май).

„Факт е, че, ако страната ни беше претърпяла ужасна трагедия и ние, както и много страни в Европа, бяхме победени, тогава ни чакаше съвсем различна съдба спрямо поробените страни от Европейския континент. Въпросът не е само за съществуването на нашата страна, въпросът е за съществуването на нашия народ като етнос“, каза той на прием в Кремъл по случай Деня на Победата.Както президентът отбеляза, „това ни е добре известно от документите на нацистката партия и фашистката държава, които се съхраняват в архивите„.

„Тези, които не биха могли да подчинят, те са подлежели на чисто физическо унищожение или преселване в труднодостъпни региони, без всякаква инфраструктура, и щели да бъдат обречени на постепенно измиране“, добави Путин.

„Това е, което ние винаги трябва да помним, когато говорим за истината по отношение на Втората световна и Велика Отечествена война, за жертвите, които даде нашия народ на олтара на победата, – подчерта президентът. – Ето това е, което никога не трябва да забравяме, това е най-важното“.

РУСКИ ДНЕВНИК

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023