ИНЦИДЕНТИ

Ужасяващи подробности за загиналите туристи в Стара планина, които откриха днес! Вижте каква е причината за трагедията!

Ужасяващи подробности за загиналите туристи в Стара планина, които откриха днес! Вижте каква е причината за трагедията!

1494174557-640-e38a69327228dbec6cde3c8dd553e884
Липсата на маркировка и информационни и указателни табели е причината тримата туристи да се изгубят в участъка между хижа „Амбарица” и хижа „Добрила” и двама от тях да загинат, категорични са опитни планинари. В гъстата мъгла те са поели вместо към хижа „Добрила”, която е била само на час, час и половина път от тях, в посока към връх Малкия Купен, пише „Марица“.
Инцидентът е станал на около 100-тина метра от пътеката в стръмен улей. Туристите са били много изтощени от броденето без посока в мъглата в продължение на часове.
Както по-рано днес бе съобщено, планински спасители свалят към Сопот телата за загиналите в Стара планина мъж и жена. Двамата са съпрузи, по на около 55 години. Те са от Ловеч. Жената е лекарка. Семейството е обичало излетите в планината, понякога двамата, а понякога със сина им. Те правили излет до хижите „Амбарица” и „Добрила”. Миналия ден съпрузите от Ловеч пристигнали заедно със своя състудентка и близка семейна приятелка, която е от Варна. Тримата имали намерение да направят преход от „Амбарица” до „Добрила”.
Скоро след като потеглили към „Добрила” обаче паднала гъста мъгла. Поради липса на указателни и информационни табели тримата поели в грешна посока. Те са разбрали, че са объркали посоката . Съпрузите от Ловеч се обадили на сина си, за да съобщят, че имат проблем. През това време те продължили да се движат. Жената се подхлъзнала и паднала в улей на около 100 метра от пътеката. Съпругът и веднага се спуснал след нея. Той обаче си счупил крака. Вероятно е имал и други травми.
Предполага се, че жената е починала на място, а той след това. След разговора с родителите си синът на ловчанлиите веднага поел към Балкана. Той сам открил телата на родителите си. Липсата на указателни и информационни табели по билото на Балкана наистина е сериозен проблем, потвърдиха хижари от Централна Стара планина.
Има колове, но няма табели с надписи и ако човек се изгуби няма как да се ориентира, особено в мъгла. Десетки хора се губят всяка година, повечето имат късмет да се оправят. В този случай, ако по пътеката имаше нужните табели с информация, хората щяха да са живи и здрави, тъй като те са били само на час –час и половина от хижа „Добрила”, коментират планинари.

http://www.blitz.bg/intsidenti/uzhasyavashchi-podrobnosti-za-zaginalite-turisti-v-stara-planina-prichinata-za-tragediyata-e_news510700.html

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024