Европа

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Германия и Австрия с остра критика към САЩ заради антируските санкции! Причината ще ви впечатли!

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Германия и Австрия с остра критика към САЩ заради антируските санкции! Причината ще ви впечатли!

ЗИГМАР150219195101-660x371
Австрия и Германия отправиха остра критика към плановете на САЩ да наложат нови санкции срещу Русия, предадоха ТАСС и АП, цитирани от БТА.

Това бе направено в съвместна декларация на австрийския канцлер Кристиан Керн и германския министър на външните работи Зигмар Габриел, публикувана днес от германското външно министерство.

В текста Керн и Габриел изразяват убеждението си, че разглежданите от Конгреса на САЩ нови ограничителни мерки заплашват енергийната сигурност на Европа и вредят на уреждането на кризата в Украйна.

„Заплашването на компании в Германия, Австрия и други европейски страни с глоби на американския пазар, ако те заедно с Русия участват в газови проекти като „Северен поток-2″ или ги финансират, привнася абсолютно ново и много негативно качество в европейско-американските отношения“, се казва в декларацията.

В документа пише, че единствена цел на тези санкции е опит за проникването на американски втечнен газ на европейските пазари за сметка на руския природен газ. „Не можем да приемем заплахата от незаконни и екстериториални санкции срещу европейски компании“, заявяват Керн и Габриел.

Те подчертават, че „енергийните доставки за Европа са работа на Европа, а не на САЩ“.

Вчера американският Сенат, в който мнозинство имат републиканците, одобри налагането на нови санкции срещу ключови сектори от руската икономика и физически лица заради тяхната „намеса в изборите в САЩ и „руската агресия“ в Украйна и Сирия.

Dir.bg

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024