Политика

Доклад на Министерство на отбраната: Офератата за изтребители Ф-16 не съответства на изискванията! Предложението на Швеция класирано с №1!

Доклад на Министерство на отбраната: Офератата за изтребители Ф-16 не съответства на изискванията! Предложението на Швеция класирано с №1!

България не е класирала офертата за изтребители Ф-16 на Португалия с логистичен пакет от САЩ поради несъответствие на ценовото му предложение с изискванията. Това става ясно от доклад на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, съобщи БГНЕС.

 

 

В доклада се припомня, че с указ на президента, съгласно одобрения от Народното събрание Проект за инвестиционен разход, беше назначена междуведомствена работна група за обобщаване, анализиране и оценка на отговорите на Искането за предоставяне на предложения от Италия, Португалия с логистичен пакет от САЩ и Швеция.

 

Работата на междуведомствената работна група е приключила на 05.04.2017 год. с „Протокол от работата на междуведомствената работната група за обобщаване, анализиране и оценка на отговорите на искане за предоставяне на предложения (RFP), по проект придобиване на нов тип боен самолет, назначена със заповед № Р-53/10.03.2017 г. на министър-председателя на Република България.
Съгласно протокола „предложението на Швеция е класирано на първо място с резултат 0,90, а предложението на Италия е класирано на второ място с резултат 0,61. Предложението на Португалия с логистичен пакет САЩ не е било класирано, поради несъответствие на ценовото му предложение с изискванията, заложени в RFP. Протоколът беше утвърден от министрите на отбраната и на икономиката на служебното правителство и внесен за разглеждане в Министерския съвет“, се посочва в доклада на министъра на отбраната.

 

Според експерти изтичането на доклада към медиите може да се тълкува като опит на МО да анулира класирането и да проведе ново, в полза на отстранения поради несъответствие с изискванията кандидат.

Гласове

http://www.glasove.com/categories/novini/news/doklad-na-mo-oferatata-za-iztrebiteli-f-16-ne-e-klasirana-poradi-nesyotvetstvie-na-iziskvaniyata

Политика

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024