ОБЩЕСТВО

Ето кой мастит бизнесмен броил дебели пачки за хасиендата на Плевнелиев в село Баня! И кои други баровци са му съседи!

Ето кой мастит бизнесмен броил дебели пачки за хасиендата на Плевнелиев в село Баня! И кои други баровци са му съседи!

ХАСИЕНДА1496743045-9
Росен Плевнелиев се раздели с луксозната си вила в разложкото село Баня. Той е продал имота си на един от най-известните бизнесмени в туроператорския и хотелиерския бизнес – собственикът на туристическа агенция „Перла турс“ Йордан Христов, който е и собственик на редица луксозни хотели по Черноморието и други градове в страната, включително и в столицата, пише Струма бг.
Сделката е осъществена преди малко повече от два месеца. Според местни хора новият собственик е броил за луксозното жилище 550 хил. евро.
Какви са намеренията на бизнесмена Йордан Христов за тузарския имот, все още не е ясно. Засега построената от Росен Плевнелиев вила все още е в същия вид и не се извършват никакви ремонтни или освежителни дейности по нея. В съседния парцел обаче е стартирало усилено строителство.
В имота, който граничи с бившата президентска къща, багери усилено работят. Справка на „Струма“ показа, че този имот също е купен, а новият собственик е изпълнителният директор на една от водещите световни застрахователни компании в областта на общото застраховане Ей Ай Джи (AIG) – Венцислав Йотов. Там топзастрахователят ще построи двуетажна луксозна вила.
Първият етаж на жилището се предвижда да бъде цялостен и в него да се разположат кухненски бокс, просторна трапезария и дневна, а на втория – няколко спални. В двора пък ще има луксозно джакузи или малък басейн. Това е поредната къща в м. Камено на разложкото село Баня, или както я наричат местните – „Кварталът на богатите“.
Новите собственици Йордан Христов и Венцислав Йотов ще бъдат съседи на финансиста Камен Колчев и съпругата му Петя, която е първата българка, покорила Еверест, както и на братята Иво и Александър Прокопиеви. В близост до богаташките имоти се намират и два от най-луксозните хотели в Баня – тризвезден и четиризвезден.
Росен Плевнелиев се раздели с къщата си след 10 години, през които, макар и рядко, отсядаше в нея заедно със синовете си. Какво го е провокирало да продаде жилището си, не е ясно, но е факт, че той е купил друг имот в село Баня, съвсем близо до бившата си къща, в който местни коментират, че възнамерява да построи нова вила.
Росен Плевнелиев купува имота през 2007 година от Филип Харманджиев, който инвестира в земя в Баня още през 2004 година, когато цената на квадратния метър е все още минимална – около 18 лв./кв.м. По онова време Плевнелиев е в частния бизнес.
През 2007 година, когато купува парцела, той е сред най-известните и наложили се бизнесмени в страната. Същата година Плевнелиев става член на управителния съвет на „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България“, избран е и за член и на борда на директорите на „Американска търговска камара“ и член на настоятелството на фондация „За нашите деца“.
Като състоятелен бизнесмен той издига много бързо луксозно жилище в с. Баня, което построява във възрожденски стил. ъщата е на два етажа, първият от които обособен като огромна всекидневна с камина, трапезария и кухненски бокс, а на втория – с няколко спални.
До 2009 година, когато влиза в политиката и става министър на регионалното развитие, много често отсяда в Баня, почти всеки уикенд. Чести са и посещенията му до 2011 година, когато е избран за президент, след което започва да ограничава почивките си в луксозната вила в разложкото село.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/stana-yasno-koy-mastit-biznesmen-e-broil-debeli-pachki-za-khasiendata-na-plevneliev-v-selo-banya_news519295.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024