ОБЩЕСТВО

Жотева се извинява на Къдринова: Прекалих! Моята реакция беше несправедлива и груба! Съжалявам!

Жотева се извинява на Къдринова: Прекалих! Моята реакция беше несправедлива и груба! Съжалявам!

Betina_Joteva

Моята реакция беше прекалена, несправедлива и груба! Съжалявам!“. Това заяви пред Епицентър.бг членът на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева по повод скандала ѝ с журналистката Къдринка Къдринова по време на заседание на Комисията по културата и медиите към Народното събрание на 15 юни 2017 г. във връзка с казуса около „Радио България”. Чрез Епицентър.бг медийната надзорничка и известна журналистка за първи път се разкая и се извини за случилото се. „Опитвам се да се мисля за това, защото много ме боли“, казва тя.

– В неделя вицепрезидентът Илияна Йотова ви призова, г-жо Жотева, да напуснете Съвета за електронни медии. Обмисляте ли да се оттеглите?

-Няма да правя никакви изявления по този въпрос, под никаква форма! Поне засега имам такъв съвет от адвокатите.

– Заведохте ли дело срещу Къдринка Къдринова?

-Имам адвокати, които се занимават с това. Посъветваха ме да не правя никакви изявления по този въпрос и аз правя това. Някой от нас трябва да спре с коментарите по случая и аз спирам. Всъщност, в интерес на истината, много малко медии ме потърсиха, за да чуят и моето мнение.

– Смятаме, че не е нормално да не бъде отразена и вашата позиция…

-И аз не смятам това за нормално, но се случи. През последните дни медиите отразяват само едната страна по казуса. Благодаря ви, че се интересувате и от моето мнение.

– Снощи Къдринка Къдринова бе гост на „Шоуто на Слави“. Тя отново каза, че очаква извинение от вас…

 -Така ли? Вижте, това е много хубаво, защото аз действително мисля, че реакцията ми беше груба, прекалено остра и емоционална. Нещо, което абсолютно не се прави така нито към нея, нито колега, нито към когото и да било. Под репликата „Ще видиш какво ще се случи“, аз имах предвид, че ще се разправяме в съда, защото изреченото от нея на заседанието на парламентарната медийна комисия е груба лъжа. Абсолютно не съм права за реакцията си тогава. С ръка на сърцето си казвам това! Аз съм също човек, нормален. Не съм включвала никакви системи за самозащита, реагирах емоционално, прекалено и твърде грубо. Съжалявам за това! Факт! Факт! Абсолютно съжалявам за това и не го крия – казвам ви го. Всичко останало, което е свързано с някакви заговори на определени интереси, всичко, което е свързано с активно мероприятие и т.н. – в никакъв случай няма да го коментирам, защото така съм посъветвана. Относно емоционалната ми реакция – тук няма съвети. Това е мое усещане, казвам ви го направо – прекалих! Не се говори така на никой жив човек!

– Какво имахте предвид под репликата „Ще видиш какво става“?

-Тя ме попита „Това заплаха ли е!“. И когато аз и отговарях, имах предвид че ще потърся правата си в съда. Обаче не съм го артикулирала, но затова ставаше дума, за да не влизаме в дълбоки и тежки разправии. Да, казвам ви отново – не бях права, факт е, защото в такива случаи не се реагира емоционално. Скочих, защото моята чест беше засегната, когато тя ме попита за някакви срещи, които са абсолютна лъжа. Още веднъж ви благодаря, че ми се обадихте и за моята позиция и ви я казвам: реагирах неправилно и емоционално. Реакцията ми беше прекалена, несправедлива и груба. Съгласна съм с това. Но всичко останало – не, защото никога през живота си не съм влизала в никакви завери, под никаква форма!

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Zhoteva-za-skandala-s-Kadrinova–Moyata-reaktsiya-beshe-prekalena–nespravedliva-i-gruba–Sazhalyavam-/130907/11/34

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024