ОБЩЕСТВО

Нечувана жестокост! Ето какво се случи с бабата на малкия Илиян, чиято история трогна цяла България!

Нечувана жестокост! Ето какво се случи с бабата на малкия Илиян, чиято история трогна цяла България!

ИЛИЯН1496394583-11111
Историята с малкото момченце Илиян, който живееше при баща си и баба си в столичния квартал „Дружба” на ръба на мизерията, придоби драматичен обрат. Часове, след като той и двете му сестричета са били изведени със социална служба и полиция от зловещия апартамент, бащата се е върнал и е пребил бабата на детето.
Жестокият бой е станал в първите часове на петък – снощи малко след полунощ. Бащата на Илиян, който е алкохолик, се прибрал от полицията и в пристъп на ярост взел дървена дъска, с която започнал да налага бабата по цялото тяло. 60-годишната жена успяла да се измъкне в един момент от насилника си и буквално пълзяла в несвяст от побоя по стълбите до входа, където припаднала. Откарана е във Военна болница с много тежки наранявания и неврологични усложнения.
За 13-годишния Илиян се разбра покрай пост на млада жена във Фейсбук. В него тя разказва, че среща детето всеки ден на паркинга на голям хипермаркет в столичния квартал „Дружба”. Момченцето не просело, просто седяло там, надявайки се някой да му купи нещо за ядене.
„Това е Илиян!!! Мой Приятел с главно П!!!Той стои на паркинга на един от големите супер маркети и още от далеч вижда и чака с нетърпение колата ми. Илиян е дете, както той твърди без майка – била починала, живее само с баща си, но той е възрастен и не може да работи, живеят от пенсията му. Илиян не е наркоман той е едно добро дете, възпитано говори на Вие и не иска пари…. иска някои да му вземе нещо за ядене, защото му се случва понякога да не хапне нищо за цял ден, по негови думи. Той се крие в края на паркинга – особено от скъпи коли или полиция, защото, както ми е разказвал, имало хора, които го унижават обиждат и се гаврят с него за жълти стотинки”, пише тогава младата жена, която първа се притича на помощ на момченцето.
Само за дни историята на това дете е споделена хиляди пъти в социалните мрежи, десетки хора пишат, че искат да помогнат с пари или дрехи. Същевременно пишат и други хора, които прибавят още щрихи към трагичната история на детето. Ден преди жестокия побой над бабата съседка на семейството разкрива: В момента детето е под надзора на социални грижи. Бащата е арестуван, а лекарите във Военна болница все още се борят за живота на бабата.

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024