Политика

Не е за вярване какво се случи с Иво Антонов след гафа с нацистката снимка! Каракачанов го настани…ето къде!

Не е за вярване какво се случи с Иво Антонов след гафа с нацистката снимка! Каракачанов го настани…ето къде!

1495370390-2110285006
Военният министър Красимир Каракачанов остави на поста Иво Антонов, като шеф на дирекция “Социална политика”, за когото премиерът Борисов настоя да бъде уволнен заради снимка с нацистки поздрав пред танк “Майбах”, съобщава в. Труд. На Антонов дори е предоставен кабинетът, където досега винаги е бил първият зам.-военен министър – непосредствено до този на министъра.
В коридорите на армейското ведомство дори се шушука, че това се случва за първи път. Никога началник на дирекция не е допускан толкова близо до най-важния човек в МО, пише още изданието. След като гръмна скандалът, Антонов вдигна кръвно и бе приет в болница със сърдечна криза.
МО-шефът обаче защити подчинения си, като добросъвестен труженик с 18 г. стаж във ведомството и обясни, че няма да предприема нищо преди да разговаря с него. Президентът Румен Радев пък апелира случаят да не се раздухва излишно и призова съгрешилия чиновник да се извини.
“В последните няколко дни в общественото пространство отново беше повдигнат въпросът за моя снимка направена преди почти десетилетие. Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка”, заяви в отворено писмо Антонов.
Това е вторият скандал с въпросната снимка. Заради нея преди три години Иво, известен в МО с прякора “Иво паметника”, се размина в предишния кабинет на ГЕРБ със зам-министерското кресло по предложение на патриотите. Аналогично скандално фото с нацистки поздрав обаче “изяде главата” на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев от квотата на патриотите.
Той подаде оставка с мотива, “че създаденото напрежение не работи добре за правителството”.

https://www.blitz.bg/politika/ne-e-za-vyarvane-kakvo-se-sluchi-s-ivo-antonov-sled-gafa-s-natsistkata-snimka_news518922.html

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024