СВЯТ

Новият престолонаследник на Саудитска Арабия: Можем да унищожим руските сили в Сирия за 3 дни, ще поставим ултиматум на Путин!

Новият престолонаследник на Саудитска Арабия: Можем да унищожим руските сили в Сирия за 3 дни, ще поставим ултиматум на Путин!

сауди1498532221-11
Новият престолонаследник на Саудитска Арабия, 31-годишният принц Мохамед бин Салман ал Сауд направи за пресата някои изказвания, засягащи външната политика, съобщава AWDnews.com като се позовава на официалната агенция на Рияд Saudi Press Agency.
„Аз смятам, че в Сирия има много терористични групи, които следва да бъдат ликвидирани. Но руснаците се опитват да разпространяват тероризма в Близкия Изток. Не е трудно да се разбере как тези терористи са вдъхновени от факта, че Русия помага на терористите, нападайки опълченците от Сирийската свободна армия”, цитира изданието думите на престолонаследника.
„Саудитска Арабия няма повече да се отнася меко към Русия, ние ще поставим ултиматум на Путин. Ако русия продължи безразборните си бомбардировки, ние трябва ясно да покажем, че ще вземем мерки независимо от големите усложнения за сдържане на силите й. Русия трябва да знае и помни, че нашите военни възможности са достатъчни, за да унищожим руските войски в Сирия за 3 дни”, категоричен е принц Мохамед бин Салман ал Сауд.

https://www.blitz.bg/svyat/noviyat-prestolonaslednik-na-sauditska-arabiya-kategorichen-mozhem-da-unishchozhim-ruskite-sili-v-siriya-za-3-dni-shche-postavim-ultimatum-na-putin_news524683.html

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024