СВЯТ

Пореден атентат в Лондон: Ван се вряза в тълпата след нощна молитва! Тереза Мей: Ужасен инцидент, мислите ми са с ранените!

Пореден атентат в Лондон: Ван се вряза в тълпата след нощна молитва! Тереза Мей: Ужасен инцидент, мислите ми са с ранените!

1497841607-66
Нов ужасяващ инцидент се случи в северната част на Лондон след като автомобил ван се заби и помете в тълпа от пешеходци, съобщават британските издания. Произшествието е станало на улица Seven Sisters, близо до джамия. Предполага се, че пострадалите са излизали от близката джамия до Финсбъри Парк след нощна молитва. Засега е известно, че поне един човек е задържан от полицията за инцидента, в който няколко души са получили наранявания. Информацията за инцидента е потвърдена от полицията в Лондон.
Служители на полицията са на мястото на инцидента и работят заедно с другите служби за извънредни ситуации, съобщиха от полицията. Пострадалите са преглеждани и получават лечение на мястото на произшествието. Един човек е арестуван, информираха още от властите. Други подробности за случилото се за момента не се съобщават.
Според думите на един от свидетелите на инцидента, двама мъже са избягали, но третият е задържан от полицаите. Един от очевидците, който се представя пред журналистите от The Guardian с името Андрю, съобщава, че трима души е имало във вана, който се вряза в тълпата от хора, намиращи се близо до лондонската джамия. Според думите на очевидеца, и тримата са били мъже като един от тях е бил облечен в мюсюлмански дрехи.
„Това не беше нещастен случай. Хората бяха тежко ранени. Водачът на автомобила се опита да избяга, но пешеходците около него успяха да го хванат“, разказа свидетелят пред британското издание.
„Това е ужасен инцидент“, подчерта премиерът Тереза Мей. „Мислите ми са с тези, които бяха ранени, с техните близки и с службите за извънредни ситуации, който са на мястото на инцидента“

https://www.blitz.bg/svyat/izlyazokha-podrobnosti-za-napadatelite-ot-smrazyavashchata-ataka-s-van-v-angliyskata-stolitsa_news522480.html

More in СВЯТ

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Бившият командир на „Ахмат“: Въоръжените сили на Украйна ще започнат да се разпадат в повечето направления през май-юни

април 24, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
бригади

Forbes: Две бригади на украинските въоръжени сили избягаха от Очеретино

април 24, 2024