ИНЦИДЕНТИ

Страшен скандал в Бургас след смърт на плажа! Изчезна трупът на чужденка, има нещо много гнило!

Страшен скандал в Бургас след смърт на плажа! Изчезна трупът на чужденка, има нещо много гнило!

1498292675-149829236410378

Втори ден между Районната прокуратура в Бургас, полицията и отделението по съдебна медицина в УМБАЛ-Бургас тече огромен скандал, свързан с безпрецедентното изчезване на труп на чужденец.

Става дума за нещастния случай с 65-годишната украинска туристка, която се удави на плажа в Крайморие в четвъртък. Тялото на жената било откарано в неизвестна посока от частен автомобил, докато съдебният лекар в болницата го очаквал за аутопсия, каквато е задължителна по закон, съобщава Флагман.

В такива случаи прокуратурата не може да прекрати предварителното производство за настъпила на обществено място смърт, още повече за удавяне в морето.

Спореид източници някой държавен служител е дал картбланш на частния погребален агент буквално да откара трупа за погребение. По информация привилигированата агенция за погребения, която е нямала търпение дори да изчака аутопсията, за да прибере парите от ритуала, е наела лекар, който да напише смъртен акт с липсващи следи от насилие по тялото и посочена причина – естествена смърт.

„Или става дума за корупция, при която разследващият полицай, отговорен за тялото до прибирането му с линейка на съдебна медицина и приключване на делото, или за въпиюща некомпетентност на същия служител. Няма друго обяснение за изчезването на тялото преди да бъде извършена аутопсия”, коментира компетентен в тази област източник.

Случаят се коментира из всички погребални агенции – конкуренти на свързаната със скандала фирма. Върхът на нахалството обаче било настояването за допълнително възнаграждение от сина на чужденката. Човекът бил рекетиран да даде парите, за да се приключи час по-скоро трагедията му, но никой не му обяснил, че се нарушава законът, а и така няма кой да му изплати застраховката. Малка подробност е, че ако аутопсията установи употреба на алкохол застраховка не се изплаща.

,източник:Блиц

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024