Катастрофи

Тежка катастрофа край морето! Два автобуса се врязаха един в друг край Атия, има пострадали (СНИМКИ)

Тежка катастрофа край морето! Два автобуса се врязаха един в друг край Атия, има пострадали (СНИМКИ)

МЕЛЕunnamed(89)

Тежка катастрофа е станала преди броени минути край Атия, съобщават за Флагман.БГ очевидци. Задръстването е огромно. Колоната е километрична и започва още от Отманли.

По първоначална информация участници в мелето са два автобуса.

9:43 Свидетели на мелето уточняват, че двете транспортни возила са се врязали едно в друго. Двигателят на единия автобус буквално е под другия. Инцидентът е станал към 9:20 тази сутрин на спирка „Моряк“.

Едното возило е настигнало другото и го е ударило отзад. По непотвърдена информация единият рейс е с чуждестранна регистрация.

„Гледката е ужасяваща. Хората слизат от автобусите със счупени зъби. Шофьорът на българския автобус е шок“, коментираха за Флагман.БГ хора, станали преки свидетели на катастрофата.

9:50 От МВР току-що съобщиха, че на място вече са пристигнали 3 полицейски екипа. Пострадалите в инцидента засега са трима. Движението най-вероятно ще бъде отклонено през с. Маринка, тъй като и двете ленти на пътя Бургас-Созопол са напълно блокирани, уточниха от полицията.

10:03 Флагман.БГ получи потвърждение, че единият от автобусите е чешки, превозвал туристи към Лозенец. Задръстването в посока Бургас-Созопол става все по-голямо. Пътят е напълно затапен.
На място има пристигнали няколко линейки и пожарен автомобил.


Задръстването започва още от Отманли
(снимки: Шофьори Бургас)

Щетите по предницата на единия автобус са ужасяващи – предницата му практически липсва. Цяло чудо е, че няма жертви, коментираха очевидци.

Пътниците на двете транспортни возила са изведени навън и в момента се преглеждат от медици.

Пожарникари вече са обезопасили возилото и няма опасност то да се запали. Медиците преглеждат по-леко пострадалите, за да се уверят, че всичко е наред. В момента тежко пострадалите 3-ма, за които съобщиха от полицията по-рано, пътуват към Бургас, където да им бъде оказана спешна помощ.

Все още не са ясни травмите им.

Движението вече се отклонява през разклона за с. Маринка.

11:00 Двама мъже са настанени в Противошокова зала в УМБАЛ-Бургас. В момента им се правят пълни изследвания за установяване на травмите. За момента няма информация за самоличността им.

Лекари от УМБАЛ „Бургас“ успяха да стабилизират най-тежко пострадалия при днешната катастрофа до Атия – 52-годишен мъж от Русокастро, който е шофирал премазания автобус (вижте тук). Животът му вече е извън опасност, след като преди два часа бе приет по спешност в Шокова зала.

Добри са новините и за 67-годишния словак,  който е бил туристическия гид на група чешки летовници, пътуващи в злополучния автобус, научи Флагман.бг. Възрастният мъж също е стабилизиран, преместен е в ортопедия, защото има счупени ребра, но вече е прескочил трапа.

Няколко от чужденците също са пострадали, но травмите им са леки. Те са приети за преглед в МБАЛ „Бургасмед”. В първия автобус – собственост на фирма от Китен са пътували само 14 пасажери, сред тях няма пострадали.

Флагман

http://www.flagman.bg/article/131798

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023