СВЯТ

Шок! Бащата на сирийчето, станало символ на страданията на Алепо, доказа лъжите на западните медии, използвали сина му за политически игри!

Шок! Бащата на сирийчето, станало символ на страданията на Алепо, доказа лъжите на западните медии, използвали сина му за политически игри!

1497462283-ss
Бащата на сирийчето Омран, което западните медии превърнаха в „символ на страданията на Алепо”, днес заяви, че неговият син е бил използван в политическа игра. Организацията „Бели каски” е използвала детето му за постигането на своите пъклени цели. Мухамад Дакниш разказа подробности за историята на своя син в хода на телевизионен мост между Алепо и Женева, където е базирано руското председателство на ООН и се решава съдбата на междусирийския диалог. Заедно с баща си и самият Омран Дакниш – жив и здрав, макар и притесняващ се да говори пред международната аудитория.
24_web_omran2
Преди около година в пресата се появиха снимки на 5-годишното момченце, което уж е пострадало при бомбардировка на руската авиация. Москва още тогава обяви кадрите за фалшифицирани и постановка. И едва наскоро се изясни, че семейството на Омран всъщност е поддържало и продължава да подкрепя Башар Асад. А зад снимките стои небезизвестната организация, занимаваща се с фалшиви новини от Сирия, „Белите каски”.
„Тогава си бяхме в апартамента. Беше тихо и мирно, не чувахме никакви звуци от авиация. Изведнъж неочаквано избухна взрив. По време на евакуацията на сина ми аз много се учудих защо камерите на медиите от Източен Алепо се озоваха при нас по-бързо отколкото линейките. След това те започнаха да търгуват с тази картинка.
Той имаше малка драскотина, а те започнаха да говорят, че момчето е в ужасно физическо състояние. Те започнаха да търгуват с моя син и всичките останали деца на Сирия. Искам да изпратя послание на целия свят: децата трябва да са символ на мира, а не на войната и предмет на търговия!”, каза бащата Мухамад Дакниш.
Дакниш отбеляза също, че синът му е бил сниман без негово разрешение. И днес от Женева пристигнаха новини от независимата комисия на ООН за нарушаване на човешките права в Сирия, която заяви за умопомрачителен брой мирни жители, загинали при щурма на град Ракка. Става дума за най-малко 300 души. Те са станали жертви на бомбардировките на западната коалиция под егидата на САЩ, отбелязва комисията. Самата операция в Ракка, смятан за столица от терористите, продължава вече над месец.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/bashchata-na-siriycheto-stanalo-simvol-na-stradaniyata-na-alepo-dokaza-lzhite-na-zapadnite-medii-izpolzvali-sina-mu-za-politicheski-igri_news521458.html

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024