ОБЩЕСТВО

300 лв. глоба за пловдивчанин, седнал на раздумка пред блока с питие в ръка!

300 лв. глоба за пловдивчанин, седнал на раздумка пред блока с питие в ръка!

БЕСЕДКАtraffic

Полицаи скастриха съседска вечеринка и лепнаха солена глоба на пловдивчанин, съобщава TrafficNews.bg.

Преди дни фишът за 300 лева сюрпризирал 37-годишния мъж и му припомнил за злополучното събиране. Действието се развива пред блок 275 в жилищен район Тракия, където хората от околните блокове сами са си измайсторили беседка и често се събират на по чашка.

Според читател на сайта, който е глобен от униформените, сбирките не продължавали след 22 часа вечер, а компанията била предимно от мъже над 60 години. Въпреки липсата на недоволни съседи беседката била подпалена.

Но това не спряло хората. Навръх националния празник 3 март например се събрали под един от дъбовете между блоковете. „Не сме пречили на никой, бяхме около 10 души. Предпочитаме да сме пред блока, а не в някое заведение, тъй като излиза в пъти по-евтино. Не всеки може да си позволи всяка вечер да е в ресторант. Събрахме се на обяд по повод националния празник”, разказва нашият читател.

През деня компанията е посетена и от органите на реда, но не заради шума, а заради палежа на беседката. Полицаите задават няколко въпроса и си отиват. Към 19 часа техни колеги се връщат и правят забележка за това, че не е нормално да се пие на обществено място. Последва и глобата.

„Не съм се заяждал. А само попитах на кой преча и какъв е проблемът, че на масата има ракия. Глобите за пияни шофьори са по-малки, от колкото на хора, които просто са седнали пред блока и си пият ракията с комшии”, възмущава се глобеният гражданин.

В резултат от солената глоба мъжът рядко слиза пред блока, но компанията продължава да се събира. Такава е картинката и пред много други блокове в Пловдив, хората предпочитат да излязат на въздух вместо да стоят в панелките, а понякога с тях върви и мезето и питието.

Въпреки че му се струва несправедливо пловдивчанинът ще плати глобата от полицията, тъй като такъв е законът. Ако той обаче се прилага в цялата си строгост ежедневно, е… доста пловдивчани ще попълнят местната хазна.

Източник: trafficnews.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024