Политика

Боршош с призовка да се яви като обвиняем за източване на НДК!… „Да ида или да не ида? Това е въпросът!“, пита той във фейсбук!

Боршош с призовка да се яви като обвиняем за източване на НДК!… „Да ида или да не ида? Това е въпросът!“, пита той във фейсбук!

БОРШОШphoto_verybig_83533
Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош е получил призовка да се яви като обвиняем в Столичното следствие, съобщи той в личния си профил във Фейсбук.
Мирослав Боршош трябва да се яви на 20 юли в офисите на Специализираното звено “Антикорупция” на Софийската градска прокуратура на ул. “Съборна” в София.

По-рано от Прокуратурата официално обявиха, че продължава проверката по сигнала на ДАНС за злоупотреби с пари, дадени на НДК за европредседателството.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова сама опроверга публикации в интернет, че до края на деня на бившия директор на НДК Мирослав Боршош ще бъде повдигнато обвинение.

Мирослав Боршош написа във Фейсбук:

Градският прокурор на София Емилия Русинова и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщиха днес, че разследването по случая НДК продължава и опровергаха публикации, че ще ми бъде повдигнато обвинение. Часове по-рано обаче аз получих призовка да се явя като обвиняем. Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида? Това е въпросът!

Мирослав Боршош бе отстранен от поста си заради съмнения със злоупотреби от министъра на председателството на ЕС Лиляна Павлова, после премиерът Бойко Борисов го върна на поста, но той се оттегли сам.

По време на заседанието на временната парламентарна анкетна комисия, създадена специално след скандала, стана ясно, че загубите на НДК са 3 млн. лева.

Dir.bg

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024