Политика

Боян Чуков: Институциите ни са изкормени! Пълни са с „калинки“, които не разбират какво се случва!

Боян Чуков: Институциите ни са изкормени! Пълни са с „калинки“, които не разбират какво се случва!

chyk4

Със списъка Ердоган иска да каже, вие ме обвинявате мен, но ето терористите в Русия са толкова, във Франция са толкова, в Германия са толкова.  Това е една защитна реакция, на която не трябва да се обръща много внимание.

Това заяви балканистът Боян Чуков в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Той коментира списъкът на турското външно министерство, за който се разбра в понеделник. В него се твърди, че сред ислямистите има 77 българи.

В България помаците по-лесно се поддават на радикализация, смята той.

Циганите се бунтуват там, където са ислямизирани, коментира зачестилите напоследък случаи на агресия от страна на роми експертът.

„Виждаме, че този фактор отново излиза. Това обикновено става с импулс от чужбина“, добави той. А на въпроса спокоен ли е за страната, като наблюдава какво се случва, отвърна: „Не, не мога да бъда спокоен! Защото за 27 години ние в България успяхме да изкормим интелектуалния потенциал във всички български институции, които в момента са населени с „калинки“ и не могат да разберат какво се случва не само в България, но и по света!“

„Турция имаше отношение с джихадистите на територията на Сирия. След това нещата се промениха. В края на 2015 г. излезе в турски правителствен сайт имена на терористите, които се търсят“, припомни експертът. Начело на списъка е бил Гюлен.

Чуков припомни и, че наскоро президентът на Чечения Рамзан Кадиров обявил, че има списък на терористи, които са в Турция и искал да му ги предадат. Отвсякъде нападат Турция и тя вади също списък, обясни Чуков.

„Още повече, че предстои развитие на въпроса с кюрдите. Кюрдистан в Близкия Изток. Най-вероятно в този списък има кюрди“, посочи той. Според него тази акция има медиен ефект.

„Това че режимът на Ердоган е авторитарен, това не може и да се скрие. Ердоган разчиства всички свои противници не само в държавния апарат, но и в гражданския сектор. Турският президент е още по-силен, но безкрайно самотен на върха. Той премахна възможността армията да извърши преврат, тя е тотално под негово ръководство. Единствените сили, за които западните служби смятат, че имат възможността да извършат преврат, са специалните служби имат някакъв шанс, но и там има много негови хора“, смята Боян Чуков.

 

През 2019 г. ще видим дали режима в Турция ще затвърди курса на Ердоган, тогава са президентските избори, добави той.

 

България няма вътрешнополитически ресурс да бъде посредник на когото и е, коментира Чуков по повод на срещите на премиера Бойко Борисов последователно с турския президент и с лидери на ЕС.

 

Експертът коментира и дейността на неправителствените организации, във връзка с информации, че в списъка на Ердоган има и представители на „Амнести интернешънъл“. Боян Чуков каза, че те са на границата да се намесват във вътрешните работи на държавата, в която са регистрирани. Чуков каза, че закони, които регламентират дейността на НПО-тата има в САЩ, Израел, Русия.

Структурите на Гюлен бяха изхвърлени от страни в Централна Азия и в Кавказ, защото се намесваха във вътрешните им работи, припомни Боян Чуков.

 

„Сега присъстваме на второ издание на събитията, които бяха през 90-те години. Отново се говори за коридор №8. Американските бази в България са по пътя на коридор №8. Затова по трасето на този коридор всичко трябва да бъде под контрол. Това е причината Македония, Черна гора и Албания се канят в НАТО“, каза още Боян Чуков. И допълни: „Битката между Русия и САЩ продължава, това е втора серия.“

„Балканите бяха ислямизирани. Радикалните ислямисти дойдоха още през 90-не. Местният ислям не е такъв. В Косово взривяваха джамиите, които са наследство от османския период. Всичко започна от Босна. От 95-та всичко беше ислямизирано. Италианска журналистка твърди, че е виждала в приемната на босненския президент Изетбегович Осама бин Ладен. Бен Ладен разполага с босненски паспорт. На мястото на сърбите в Босна бяха разположени джихадисти, които започнаха да си правят някакви ислямски емирати, едвам ги спряха. Балканите се превръщат в основна база на джихадистите в Европа, казват френски експерти“, твърди още Боян Чуков.

ЕПИЦЕНТЪР

http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov–/132347/2/0

Политика

More in Политика

РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024