Политика

Във всяко гето – полицейско управление! За всяка заплаха и коментар, подклаждащ омраза – надзирател в мрежата!

Във всяко гето – полицейско управление! За всяка заплаха и коментар, подклаждащ омраза – надзирател в мрежата!

СИМО75069_660_370.jpg.pagespeed.ce.Jv-QzWCO8T

Всички лица, които подклаждат етническа омраза и отправят заплахи за живота във Фейсбук, Туитър и коментари по интернет, ще бъдат преследвани от службите.

„Сезирал съм  ГДБОП, които са специализирани в тази област. Ще бъдат констатирани лицата и срещу тях също ще бъдат предявени съответните обвинения“, каза вицепремиерът Валери Симеонов.

Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре, заяви още Валери Симеонов.
Според него вътрешната престъпност в гетата трябва да се овладее.

„Аз бях много неприятно изненадан да видя една бургаска мутра, да вее българското знаме там. Такъв тип хора, аз не мога да определя като националисти, по скоро  това са някакви анархисти. Хора, които рушат държавността и малкото крехък баланс останал в нашето общество“, каза Симеонов.

„По никакъв начин не подкрепям присъствието на външни хора в Асеновград, нито агитки, нито някакви рокери и всякакви други формирования, които само могат да доведат до покачване на напрежението“.

Симеонов подчерта, че темата  Асеновград ще е с развитие – ще бъдат премахнати незаконните постройки, ще има засилено полицейско присъствие докато е необходимо и прочие.

„Обръщам ви внимание за различния подход и за незабавната реакция на държавата. В такива случаи обикновено държавните институции, с изключение на полицията, оставаха встрани. Сега не е така. Имаме си една държава, трябва да си я пазим. По никакъв начин да не се допускат сблъсъци, каквито се случват във Франция, Щатите, Великобритания. Самите протести аз ги разбирам, основателни са. Хората търсят активността на държавата и местните власти“, каза още той.

Във всяко гето трябва да има полицейско управление. То ще инспектира и нормализира обстановката вътре, заяви вицепремиерът Валери Симеонов.
Според него вътрешната престъпност в гетата трябва да се овладее.

„Полицейското управление респектира и нормализира обстановката вътре, защото ние виждаме проблема вътре, когато той се активира. Циганите са етнос, който лесно може да бъде приобщен, ако му се обърне внимание. Това не са радикални общности, това са си цигани. Много по-опасна е престъпността, която е в самото гето. Едно дете, дори да е в семейство, което работи и си плаща данъците, попада в лапите на тези хора там, които го карат да проси, да проституира. Те не трябва да живеят изолирани в гета“, каза още Симеонов пред Нова телевизия, чийто ресор е демографската политика.

По думите му в Асеновград сега се гаси пожар и причините за конфликта там могат да се отстранят.

Според него е нужно общонационално решение. Той заяви, че когато беше в Асеновград е говорил с кмета и двамата са стигнали до извода, че трябва да се организира дискусия по въпроса. Например да се работи срещу практиката маловажните престъпления под стойността на една минимална заплата, да се игнорират. Той се зарече, че ще направи всичко възможно хора, занимаващи се с дребни кражби и джебчийство, да попаднат под ударите на закона.

Симеонов добави, че трябва да се работи и за увеличаване на български етнос, като на първо място посочи стимулирането на раждаемостта. По думите му трябва да се работи за „отговорната раждаемост“, а да бъде ограничена безотговорната чрез орязване или спиране на социалните помощи.

„Трябва да се насърчава привличането на българските общности от други държави – в Македония, бившите съветски републики, Молдова, Беларус“, добави той.

Дир БГ, Канал 3

More in Политика

2a7479d543144c81d344ceb5c342f57d

Валентин Вацев: Животът на сглобката приключва след изборите в САЩ. Ето защо тя е нужна на Посолството

март 14, 2024
960x540

Сглобката в НС прие американска технология за АЕЦ „Козлодуй“

март 14, 2024
171034298861188

Обратното броене започва в петък, Габриел трябва да предложи правителство до 22 март

март 13, 2024
коце

Костадинов след срещата с Радев: Борисов се е договорил с ПП-ДБ да получи главния прокурор

март 12, 2024
php7kg5rj_559x345

Offnews: Русия се стресна, че България ще прати „страховито оръжие на възмездието“ на Украйна

март 11, 2024
радевphpspxysx_559x345

Радев започва консултации за съставяне на правителство

март 11, 2024