ОБЩЕСТВО

Обявиха причината за страшната трагедия и внезапната смърт на подп. Пламен Пацов!

Обявиха причината за страшната трагедия и внезапната смърт на подп. Пламен Пацов!

1500211077-sistemen-bufer-7
Подполковник Пламен Пацов от Благоевград е починал от белодробна емболия. Това е установено след аутопсията на 43-годишния мъж, извършена от д-р Яни Златин в благоевградската болница. Първоначално медиците смятаха, че причината за фаталния край е инфаркт.
Лекари коментират, че белодробната емболия представлява внезапно запушване на белодробната артерия с пренесен с кръвния поток ембол или тромб. Пълното блокиране на главната белодробна артерия води до летален изход, пише regiona.bg.
Започвам спешна проверка на случая със смъртта на 43-годишния военен Пламен Пацов. Ще има разследване, което трябва да установи дали дежурният лекар, прегледал пациента преди смъртта му, има вина. Това заяви пред struma.com. директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев, потресен от случилото се с военния.
Тази сутрин д-р Митев осъмна в Спешно отделение, за да получи рапорт от шефа на Спешното д-р Рабаджийски, бесен от факта, че никой не го е информирал за този спешен случай. Според него Пацов е прегледан от млада лекарка в Спешното и освободен.
„Защо тя е решила, че е добре, все още не е ясно, но утре сутринта ще разговарям с нея и ще се запозная с детайлите“, каза д-р Митев, цитиран от struma.com. Само преди месец д-р Митев наказа дежурен екип за лошо отношение към пациент, този път, ако се окаже, че лекарят има вина за пациента, то последствията трябва да бъдат далеч по- сериозни.
Зам.-командирът по техническата част на бригадното командване на Военно формирование 26 400-Благоевград Пламен Пацов издъхна вчера вечерта в дома си в кв. „Еленово“ в Благоевград.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/obyavikha-prichinata-za-strashnata-tragediya-i-vnezapnata-smrt-na-podp-plamen-patsov_news529607.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
big_122

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев продават Първа инвестиционна банка, ясни са мераклиите да я купят

май 20, 2024
пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024