СИМЕОНОВvalerВалери-simeonov-.jpg

Темите за трудовото законодателство да се обсъждат в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Това решиха на извънредната среща при премиера Бойко Борисов и представители на синдикатите, заяви вицепремиерът Валери Симеонов.

Спешна среща при Борисов за клас "прослужено време"

 Спешна среща при Борисов за клас „прослужено време“. Валери Симеонов смята, че няма да се понижат заплатите и при отпадане на класа

Самият той се извини за отзвука от изказаното му лично мнение, че класът трябва да отпадне. „Съжалявам за изказаното лично мнение“, разкая се вицепремиерът и обеща да се въздържа в бъдеще от споделяне на личните си позиции.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров разбрал от срещата при премиера, че добавката за прослужено време не е темата на България в момента. Темата на България са доходите,кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието, в здравеопазването, заяви Димитров.

Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов изтъкна, че на срещата при премиера са разговаряли за много важни теми. Влязъл като черен песимист, но излязъл оптимист. Ще се изготви план за работа на НСТС, допълни Манолов.

Представителите на синдикатите посочиха, че от 2007 няма клас „прослужено време“. Заменен е с добавка за стаж. Гореща есен обещават синдикатите, ако кабинетът не даде ясен знак как ще се реши проблемът с доходите на хората.

Нюз БГ

https://news.bg/politics/valeri-simeonov-sazhalyava-za-pribarzanoto-si-mnenie-za-stazha.html