ИНЦИДЕНТИ

Циганинът, нападнал акушерка в Ст. Загора, крещял: 500 г. турците са ви клали и е…и още 500 ще ви е…!

Циганинът, нападнал акушерка в Ст. Загора, крещял: 500 г. турците са ви клали и е…и още 500 ще ви е…!

500-godini-turcite-sa-vi-klali-malko-vi-e-vikal-ciganinyt-napadnal-akusherka-v-stara-zagora-457655
Бащата дойде да си вземе детето, но има заповед да не се пускат външни хора в отделението. Той се ядоса и започна да блъска вратата. Изви ми ръката и започна да ме блъска. Тогава дойде нашата старша акушерка и ми помогна. Това каза пред камерата на БТВ акушерката Мая Гочева, която вчера беше нападната в болницата в Стара Загора. „Станах свидетел на много грозна сцена. Видях как този човек посяга на колежката ми. Опитах се да умиротворя ситуацията и го предупредих да напусна. Той започна да крещи: Вие не сте за тук! Правилно ви бият.
Старшата акушерка на болницата в Стара Загора Виолета Димитрова е станала свидетел на вчерашното нападение над нейна колежка от 28-годишен ром. Държеше в ръцете си едно около 2-годишно детенце, но с другата ръка беше хванал колежката от приемен кабинет – акушерка Мая Гочева, и ѝ извил ръката по много жесток начин.
Лицето ѝ правеше страхотна гримаса, издаваше стонове, отстрани съпругата му викаше, крещеше, разказа Димитрова пред БНТ.

 

Казах му да се успокои, но той продължи да обижда и да псува. Имаше пациенти, които не реагираха. Отново се опита да ни нападне и счупи прозореца на отделението. Това преля чашата и извикахме полиция, а пациентите се опитаха да ни помогнат. Всичко беше в стъкла. Добре, че не ми извади очите. Започна да крещи: 500 години турците са ви…. и още 500 години ще ви…. Мен лично ме заплаши. Била съм записана на камерата и нищо нямало да остане от мен“, каза старшата акушерка.

 

Персоналът се опитал да успокои пияния мъж и да заключи вратата към отделението. Това го разярило още повече. Удари юмрук по стъклото . Стъклата хвръкнаха, аз имам инстинкт за самосъхранение – дръпнах се, не ме нараниха, но нямате си на представа за какви стъкла става въпрос, заяви още старшата акушерка Виолета Димитрова.

 

На място била извикана полиция, която задържала 28-годишния ром. В Акушеро-гинекологичното отделение започнаха подписка, в която се настоява ръководството на Университетската болница да предприеме мерки за охрана на клиниката. Срещу нападателя ще бъде повдигнато обвинение за хулиганство.

 

Роднини на нападателя категорично отрекоха той да е извивал ръце и да е заплашвал лекарите. „Прави се сензация. Опитват се да изкарат циганите виновни за всичко“, обясниха те. Мъжът е бил задържан, прокуратурата му е повдигнала обвинение за хулиганство и го е пуснала под гаранция.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Tsiganinat–napadnal-akusherka–500-turtsite-sa-vi-klali-i-e–malko-vi-e-/132031/2/0

More in ИНЦИДЕНТИ

ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
8143f4ea8c7e408481670258d8d7fcc8

Трагедия: Четвъртокласник издъхна в училищен двор в Казанлък. СУ „Екзарх Антим I“: Едно от децата ни пое по пътя към вечността!

март 18, 2024
171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
мотор

Трагедия: Първородният син на известен пловдивски бизнесмен загина нелепо с мотор / СНИМКИ

март 5, 2024