ОБЩЕСТВО

Шофьорите им намериха цаката: „I see you КАТ“ набира скорост! Изтипосват къде и как дебнат полицаите в храстите!

Шофьорите им намериха цаката: „I see you КАТ“ набира скорост! Изтипосват къде и как дебнат полицаите в храстите!

1501394432-1499853308-clipboard01
Катаджиите масово дебнат за нарушители, скрити в храсти, на тротоари, между коли на паркинги и велоалеи. Само за седмица шофьорите са заснели над 20 патрулки в Пловдив и областта, които следят дали се следят правилата за движение, докато самите те ги газят.
На 9 юли бе приета промяна в Закона за движение по пътищата, с която отпада задължението на полицаите да слагат знака, предупреждаващ, че следва контрол на скоростта. Новият текст гласи, че органите на реда са длъжни да извършват проверки „по безопасен начин, осигуряващ необходимата видимост“.
Независимо от него обаче, униформените дебнат за джигити тайно, паркирайки полицейските коли под огромни дървета, в храсти и между спрели автомобили на паркинги и тротоари. С отпадането на предупредителния знак водачите се съюзиха срещу КАТ и започнаха да споделят информация във Фейсбук къде има ченгета, за да се предпазят от глоби.
„I see you КАТ“ в социалната мрежа шофьорите качват снимки на, по техни думи, „Нагли куки, които се крият като мишки“. Най-честото нарушение на ченгетата е да дебнат от бялата патрулка с надпис „Полиция“ в храстите, пише в.„ Телеграф“.
Само от Пловдив за седмица във Фейсбук са били изтипосани близо 10 такива коли на КАТ от шофьорите. На второ място сред хитростите на органите на реда е да оставят патрулката между паркираните коли на тротоара, така че да не се забелязва от водачите. Има сред ченгетата и екип от двама, заснет да дебне, докато патрулката е на велоалея.
„Добре де…ако ми направят качествена снимка или видеоклип, дали ако ида в КАТ и има предоставя записаното, ще ги глобят?“, питат масово потребителите в социалната мрежа. Останалата част от членовете на групата отправят множество обиди, псувни и закани към униформените, които ги следят срещу правилата.
https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/otmshchenieto-na-shoforite-i-see-you-kat-nabira-skorost-iztiposvat-kde-i-kak-debnat-politsaite_news532837.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
big_122

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев продават Първа инвестиционна банка, ясни са мераклиите да я купят

май 20, 2024
пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024