Европа

Ярослав Качински: Полша не е била експлоататор на страни и народи от Африка и Близкия Изток и не е длъжна да приема мигранти от тях!

Ярослав Качински: Полша не е била експлоататор на страни и народи от Африка и Близкия Изток и не е длъжна да приема мигранти от тях!

КАЧИНСКИ02

„Полша не е експлоатирала други страни и не е длъжна да приема мигранти“, заяви Ярослав Качински на конгрес на управляващата партия.

 

Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност, каза лидерът на управляващата партия „Право и справедливост“ Ярослав Качински, цитиран от ТАСС и БТА.

„Ние не сме експлоатирали страни, от които сега идват бежанци в Европа. Не сме използвали тяхната работна сила и не сме ги канили в Европа. Имаме пълното морално право да кажем „не“, заяви Качински на 5-ия конгрес на партията.

Според него също така „става дума не само за тероризъм, а и за обикновена сигурност“.

„Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот“, каза той, като подчерта, че миграцията влече след себе си и икономически сложности.

Лидерът на „Право и справедливост“ заяви също, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза.

„Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм“, посочи той.

Качински посочи също, че вече 12 години след влизането си в ЕС Полша е отворила своя пазар, а „отплатата за това е недостатъчна и е пристигнала със закъснение“.

Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.

Гласове

http://www.glasove.com/categories/novini/news/yaroslav-kachinski-polsha-ne-e-bila-eksploatator-ne-priemame-migranti

 

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024