ОБЩЕСТВО

30 хил. въстанаха в Асеновград, медиите покриха всичко по заповед на Бойко… Задържани са трима, сред тях е Перата!

30 хил. въстанаха в Асеновград, медиите покриха всичко по заповед на Бойко… Задържани са трима, сред тях е Перата!

МАЩАБ0049216001498791938_big

Рекордни и напълно неочаквани 30 хиляди души се събраха вчера в Асеновград на протест срещу ромската престъпност, и закрилянето и от правителството. Медиите покриха случая, като съобщияха единствено, че протестът е бил “значително по-мащабен от предходните”. Но не съобщиха цифри, нито показаха обективни кадри. Вместо това отразиха шефа на пловдивската полиция, който обяви, че “ситуацията е овладяна”.

30 хиляди, за град, който е общо около 50 хиляди, е огромна цифра и отразява отношението на обществото към ситуацията, и към управлението на държавата. В Асеновград бе бяха стекли хора от цялата страна. Протестът фактически бе национален.
„Бяхме се подготвили с необходимия брой сили, за да не допуснем нарушаване на обществения ред и ескалиране на напрежението между полиция и протестиращи“, допълни комисар Илков.
Трима души са задържани, сред които е и Петър Низамов-Перата.
Припомняме, че Петър Низамов-Перата нападна оператор на БТВ, именно заради слугинажа към Бойко Борисов и потулването на истината. Спрямо него има образувано бързо полицейско производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той е обявен за общонационално издирване и през нощта в 2 часа е задържан. Днес се очаква той да бъде докаран в областната дирекция на полицията в Пловдив, където ще бъдат извършени всички процесуално-следствени действия за доказване на неговото неправомерно действие.“Има задържани още две лица за извършени действия по хулигански подбуди. Образувани са досъдебни производства. Лицата са задържани за 24 часа“, каза още комисар Илков.
Припомняме, в петък в Районният съд в Асеновград реши да остави в ареста всички 9 задържани. Тогава съдията по делото заяви, че в сблъсъците са участвали още хора, които за момента не са установени. По време на заседанието всичките 9 задържани не са признали вината си. / ГН

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
big_23a1

Ресторантьор: Стане ли безплатна водата по заведенията, ще има тарикати, които ще поръчват само нея

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
960x540

Обява за продажба на къща и парцел в Родопите взриви мрежата

май 6, 2024
extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024