768x432
Американският миноносец „Джон Маккейн“ се е сблъскал с танкера Alnic MC. Инцидентът е станал недалеч от бреговете на Сингапур, на изток от Малакския пролив, съобщава пресслужбата на флота на ВМС на САЩ. Според предварителните данни, задната част на корпуса на на миноносеца е повредена. Силите на ВМС на САЩ заедно с местните власти провеждат в момента спасителна операция. От пресслужбата на американския военен флот съобщават, че вследствие на инцидента са изчезнали 10 моряци, а други петима са пострадали. Американският миноносец „Джон Маккейн“ е получил своето название в чест на Джон С. Маккейн — младши и Джон С. Маккейн — старши, двама адмирали от флота на САЩ. Тези адмирали се явяват съответно баща и дядо на Джон Маккейн III, бивш военноморски летец, а понастоящем — сенатор от щата Аризона.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/intsidenti/izvnredno-amerikanskiyat-eskadren-minonosets-dzhon-makkeyn-se-e-sblskal-s-tanker-snimki_news537877.html

Десет моряци от американските военноморски сили са изчезнали, след като американски военноморски босненски разрушител се сблъска с търговския кораб на изток от Сингапур в началото на понеделник, съобщи ВМС.

Военният кораб се е сблъскал с търговския кораб, докато разрушителят се е насочил към пристанище в Сингапур. За сблъсъка е съобщено в 5:24 часа местно време.

Представител на флота казал на CNN, че бойният кораб е имал пробойни, от които е нахлувало вода. Освен 10-те липсващи моряци, флотът каза, че пет са били ранени при сблъсъка.

Нюз БГ