БАЦЕ655-402-bojko-borisov

„Безработица реално няма. Най-големият проблем ни е работната ръка. Безработица има за тези, които не искат да работят.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриване на германски завод за автомобилни части в Пазарджик.

Фейсбук-спор: Валери Симеонов „дотърчал“ при Нинова да иска тройна коалиция след изборите

Борисов: Загубихме изборите за президент, защото не искахме да ги спечелим

„Хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва една страна“, смята Борисов.

Той заяви, че е нужно „много бързо“ да бъдат обучени нови кадри „през техникумите, през дуалното образование“, при което учебният процес протича на работно място.

Интересът на инвеститорите към нашата страна не е само на думи и ние трябва да отговорим с квалифицирана работна ръка, заяви още Борисов.

„До преди няколко години говорихме за безработица, а сега не можем да намерим хора за работа“, заяви той.

ОТ ФОРУМА:

Безработни няма, работещи също няма, заплати няма, ама си имаме Борисов и ГЕРБ.

Министър-председателят продължи и задочния си диалог с лидера на опозиционната БСП Корнелия Нинова.

В събота премиерът заяви, че партията му ГЕРБ умишлено е загубила президентските избори през ноември, спечелени от Румен Радев. Радев беше подкрепен от БСП, а изборната загуба доведе до оставката на предишното правителство на Борисов.

Премиерът заяви, че не е в интерес на демокрацията всички власти да са на една партия.

Това, което казва Борисов, не е вярно. Това му беше първата голяма загуба и не може да я преживее„, заяви Нинова по-рано днес.

„Какво казваш на партията си като лидер – аз ви употребих, вие работихте напразно. Когато един лидер каже нещо такова на партията си, според мен спира да бъде лидер. Какво казваш на хората, които гласуват за ГЕРБ – употребихме ви гласа. На народа си какво казваш – загубих умишлено избори, за да хвърля страната в предсрочни избори, в политическа криза през зимата, за да си погъделичкам егото си”, коментира лидерът на БСП.

„Корнелия Нинова не е спечелила президентски избори, защото те нямаха кандидат, а подкрепиха независим. Да не подскача толкова от Бузлуджа.

Веднага след президентските избори бяха парламентарните, където бяхме аз и тя. Резултатът беше категоричен„, заяви Борисов.

„Ръстът на икономиката е 3,9%, няма безработица, излишъкът е 2 млрд. лева. Те с какво могат да се похвалят? Че събориха КТБ“, допълни премиерът.

от форумите:

Формално погледнато безработицата е ниска. Но на практика огромна част от работните места са за пари, с които не можеш да оцелееш в перспектива от 1-2 г. Друга голяма част са такива, че ще те съсипят физически/психически за няколко години и после си заникъде. Неслучайно уж в София имало много работа, има но местата са бързооборотни точно защото не може да издържиш и ясно личи, че трябва да се махаш още от първия работен ден, ако държиш на себе си разбира се.