Коментари

Валери Найденов: Западът умира със свалени гащи! И след касапницата в Барселона оглупяването продължава…

Валери Найденов: Западът умира със свалени гащи! И след касапницата в Барселона оглупяването продължава…

valery1_26216

Колко хора трябва да умрат, за да погледнем фактите в очите?

И след касапницата в Барселона западната ни цивилизация ще продължи безметежно да си оглупява. Възможно ли е общество, което насърчава хирургическата смяна на пола, да спре нахлуването на напористия и готов на всичко ислям? Абсурд.

Само преди 6 месеца 160 хиляди жители на Барселона излязоха на протест, за да накарат правителството да приеме още мигранти от мюсюлманските страни. Тези им били малко. Нека сега, сред кървавия атентат, да повторят същата демонстрация, тогава ще ги призная. В името на отвореното общество истинският мултикултуралист трябва да превъзмогва болката!

 Днес Европа си е свалила гащите точно както през VII век са го сторили населените с християни провинции в Африка и Близкия изток. Духовните лидери са живели в пост и молитва на върха на високи стълбове. Метрополията в Константинопол отговаряла за колективната сигурност. И тъй като Константинопол бил обезкървен от войните с Персия, а провинциите нямали никакви свои войски, арабите ги превзели на галоп.

Арабските завоевания свършват там, където свършва византийското оглупяване. През 718 г. те се сблъскват с недотам цивилизования хан Тервел под стените на Константинопол, докато изтънчените ромеи са аплодирали отгоре като зрителите на Уимбълдън.

Има много теории за упадъка на цивилизациите, така че нищо не пречи и аз тук да си съчиня една съвсем кратка поради липса на място. В първия етап цивилизациите възникват като гладни и напористи общности, които са готови за подвиг. Във втория те са заможни, могъщи и все по-бюрократизирани. В третия вече се изнежват и оглупяват. Първият етап винаги побеждава и превзема третия. Така умират цивилизациите и днешната Европа явно е в третия етап.

По телевизията един американски военен обясни как Западът може да се справи с тероризма – щом някой младеж се изяви като джихадист, властите товарят на самолета цялата му фамилия и я връщат там, откъдето е дошла. И тогава атентатите веднага ще спрат. Просто, ефективно, но невъзможно. Ако някой европейски политик дори намекне за подобна мярка, прогресивната общественост веднага ще го линчува. А само преди 30-40 години това бе напълно допустимо и дори се практикуваше.

Краят на Запада идва с когнитивен дисонанс. Европа днес е залята от литература, която представя пророка Мохамед като вдъхновен мислител и хуманист, който на мравката път сторва. И изобщо арабските завоевания са най-романтичният период в човешката история. Тези идиотщини се субсидират от едни фондации, сетете се кои.

Много виновен е философът Карл Попър, автор на теорията за отвореното общество и неговите врагове. Да, той разобличава тоталитарното начало в големите мислители Платон, Хегел и Маркс, но защо пропуска Мохамед? Тримата философи са мили агънца в сравнение с него. Когато радикалните араби зарязаха марксизма, те веднага преоткриха Пророка в най-свирепия му вариант. Ако Попър се бе сетил да включи и него в черния списък, днес „Отворено общество“ сигурно щеше да слага жълти полумесеци на реверите на мюсюлманите, както едно време евреите са били принудени да ходят с жълти звезди.

В дома на един от барселонските атентатори полицията намерила биография на Пророка. Коя точно биография? Ако е тази, която се пробутва безплатно на наивните европейци, то джихадистите нямаше да мачкат с бусове, а да раздават карамфили и рози на минувачите.

Само че това 100 на сто е било някое от каноничните житиета на Пророка. В тях той реже глави, избива до крак цели племена и се жени за деца. Но пък е много мъдър и справедлив при разпределението на плячката и при решаването на различни деликатни проблеми, като например мензиса при жените. Не е зле някоя от тези ранни биографии да се преведе и да се изучава в гимназиите.

Уви, родните арабисти не желаят да режат клона, на който седят. Прочетете предговора на Цветан Теофанов към Корана и ще се запитате в кой век е роден този наш професор:

„Духовните дълбини на Свещения Коран са необят от кристална мисъл и светло чувство, но и вселена от неведомо знание и полифонична сложност. Божието Слово заблуждава повърхностния поглед с привидната си прозрачност и достъпност, но с навлизането в многоизмерността на арабския оригинал будният ум… започва да открива нови и все по-безбрежни хоризонти, които са само страници от Майката на книгите – първоизточника на небесните послания.”

 

Амин. Това е увод от професор, който би трябвало да се занимава с наука. В един момент той дори твърди, че Мохамед е създал модерната ембриология, защото първи прозрял, че човешкият зародиш е един съсирек кръв. Първо, това не е вярно. Второ, тази теория е добре позната още от глинените таблети на шумерите, след това от Аристотел и от още десетки авторитети на древността. Но професорът не се интересува от фактите, които пречат на неговата вяра.

Модерната западна цивилизация започва тогава, когато мъдрите мъже започват първо непредубедено и обективно да проучват конкретните факти, а едва след това от тях да си правят изводите. Точно този принцип, който е в основата на либерализма и демокрацията, се руши пред очите ни през последните 20-30 години.

В момента сме свидетели на информационна контрареволюция. Любимите ми в миналото “Ню Йорк таймс”, “Вашингтон пост”, Си Ен Ен заприличаха на онзи африкански вожд, който в знак на уважение към своя гост предварително му дъвче храната и после му я подава в шепа. И ако човекът откаже да яде, значи му нанася кръвна обида.

В епичната битка на медиите и партиите с Тръмп фактите отдавна умряха.

Вече е съвсем ясно кой е изнесъл имейлите на Демократическата партия за да компрометира Хилари – пакистанският системен администратор.

Човекът е арестуван и е в затвора. Но могъщата бюрокрация продължава да рови за тайната връзка между Тръмп и Путин с неговите могъщи хакери, въпреки че след близо 9 месеца разследване още няма нито един конкретен факт.

Или да вземем шумния сблъсък в града Шарлотсвил. Според официалните медии там белите националисти потопили града в кръв и хаос и Тръмп трябва веднага да се гръмне, защото не ги заклеймил с достатъчно жар. Но ако човек си направи труда да проучи кой какво и как, оказва се, че белите националисти, макар и много лоши хора, са получили разрешение да демонстрират в защита на паметника на генерал Робърт Лий. Докато добрите, т. е. активистите от демократичната организация “Антифа”, не са имали разрешение за демонстрация и са нападнали белите националисти с бухалки и метални тръби. И щом Тръмп си позволи да каже, че и едните, и другите имат вина, веднага бе обявен за антихрист. Дори собствената му партия го изостави. Какво значение имат фактите? Който не скача, е нацист!

Когато малко по-късно стана атентатът в Барселона, знаменитият водещ от CNN Уолф Блицър възкликна: “Това е буквална имитация (copycat) на терористичния акт в Шарлотсвил!” Демек ислямистите се светнали от примера на Алекс Фийлдс, който уби с автомобила си една жена и рани 19 души в Шарлотсвил.

Възможно ли е да си Уолф Блицър, да водиш новините в CNN и да не си чувал за автомобилните атентати в Ница, Лондон, Стокхолм, Берлин, Охайо, Квебек, Йерусалим? Що се отнася до Алекс Фийлдс, и най-беглото проучване на фактите показва, че той не е терорист. Когато активистите от “Антифа” започват да удрят автомобила му с бухалки, той се паникьосва, удря се в една кола отпред, включва на задна и ускорява, докато се удря в друг спрял автомобил. И така причинява човешките жертви. Но нито в CNN, нито в “Ню Йорк таймс” можете да научите тези конкретни обстоятелства.

Милиарди зрители и читатели по света са убедени, че между Фийлдс и ислямските терористи няма никаква разлика. Само че Фийлдс официално е обвинен в “убийство втора степен”, което означава непланирано и непредумишлено убийство. Няма как да е терорист.

Ето, така умират цивилизациите. Когато едно модерно общество обърне гръб на обективните факти, защото му пречат на утопиите, то вече е осъдено.

Валери Найденов, 24 Часа

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024