ЗАБАВНО

”Във всяка къща-говедо”: Табели от соца вървят като топъл хляб, вижте най-търсените…

”Във всяка къща-говедо”: Табели от соца вървят като топъл хляб, вижте най-търсените…

tabeli
Пенсионер навъртя оборот с продажба на соц табели пред Бачковския манастир навръх Успение Богородично. Христо Попов е на 74 години и е родом от София, но се оженил за красива пловдивчанка и живее в Пловдив. Преди падането на социалистическия режим той бил майстор в цех, където изработвали традиционните табели с разнообразни комунистически лозунги, номера и имена на улици и означения от типа “образцов дом”. По онова време доходите му били прилични, като заработвал и малко на частно, съобщи „Марица“.
Обикалял с мостри по заводите и търгувал надписите, като показвал документ, че е упълномощен от държавата да ги произвежда. Когато дошла демокрацията, Попов се оказал с хиляди табели на склад. Оказва се, че над 20 години по-късно новото поколение, което не е било планувано или тъкмо е прохождало, проявява интерес към старите табели. А те не са мръднали.
“Изработват се от емайл. Това на практика е стъклен слой, който се изпича и покрива цялата табела. Доказано е, че може да се разгради чак след 1500 години. Значи взимаш една табела и тя остава завинаги здрава. Само я пообърсваш от време на време от праха”, разказва Христо Попов.
Освен стандартните надписи има и майтапчийски, които се харчат добре напоследък. Хитовете са “Ако се спъне шефът, падам аз!” и “Събличай се бързо! Други чакат след теб!”, „При управителя се влиза само по голяма нужда“ и “ Да не оставим неодрусана слива в нашето село“.

Източик: Frog News

ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023