Политика

ГЕРБ подготвят закон за „фалшивите новини“, чрез който ще бъдат фалирани или спирани всички медии, които не им се харесват!

ГЕРБ подготвят закон за „фалшивите новини“, чрез който ще бъдат фалирани или спирани всички медии, които не им се харесват!

gerbene

ГЕРБ въвеждат брутална цензура!

Обмислят нов закон, който щял да бъде против „фалшивите новини“, но за ГЕРБ „фалшива новина“ е всяка такава, която изобличава престъпленията им.

Статия в сайта 19min.bg ни информира, че ГЕРБ пишат такъв закон.

След като прие всеки българин да може да бъде осъден само по СРС-та, може и незаконни, или по показания на „анонимен свидетел“ – сиреч донос с новия НПК, след като практически суспендира Търговския закон и ГПК като едновременно уби ООД и института на представителството с новия член 19 в ДОПК, след като отне финансовата възможност за обжалване на несправедливи актове на държавата за милиони хора у нас, ГЕРБ подготвя още един закон в стил 1984.

Депутат от ГЕРБ обяви, че управляващата партия пишела Закон за фалшивите новини.

Чрез него ще могат да бъдат фалирани или директно спирани всички медии, които не се харесват на властта, която обикновено първо отрича вадените сега от малкото останали независими вестници, сайтове и телевизии факти, а после животът доказва правотата на изнесената информация.

Освен, че погазва всички демократични ценности, този закон е напълно безсмислен, тъй като и в момента българските правни норми дават възможност на всеки да се защити от обида и клевета.

Важен въпрос, който изниква също е ще образуваме ли като в романа на Оруел Министерство на истината, което в страни като Сирия, Пакистан, Мианмар галено е наречено Министерство на информацията, се питат още в сайта 19мин.бг

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024