ОБЩЕСТВО

Къде погребахме човещината?! Възрастна жена припадна на пейка, но това, което последва, е повече от бездушно!

Къде погребахме човещината?! Възрастна жена припадна на пейка, но това, което последва, е повече от бездушно!

човещиаnews66(343)

”Живея в съседния блок помогнете ми да стана, за да се прибера, един час стоя тук и никой не ми помогна”, проплака жената.

Тази потресаваща история се е разиграла перид дни. На пейка в Благоевград е имало „спяща“ жена. Оказа се, че безпомощната възрастна жена е в тежко състояние, прилошало й от жегата и около час никой не е спрял, за да й помогне, пише свидетелката на срамната случка Вени Иванова, цитирана от Struma.com.

Жената на видима възраст около 70 години, свлечена върху пейката пред Езиковата гимназия в Благоевград, ни погледна с влажни очи, едва дишаше. Шептейки се опита да ни обясни нещо. После събра сила и каза: ”Живея в съседния блок помогнете ми да стана, за да се прибера, един час стоя тук и никой не ми помогна”.

В опита си да я повдигнем, тя отново се свлече на пейката, дишаше тежко и шепнеше неразбираеми думи. Спряхме мъж на улицата, който да помогне и да се опита да я подкрепи и повдигне, за да може да пие вода, а през това време се обадихме в бърза помощ, за да изпратят екип.

Жената, която ни информира, че се казва Богданка беше пред колабиране. Цялата обляна в пот и едва си поемаше дъх.

Докато чакахме линейка, спря кола, от която както се разбра, слязоха децата на Богданка – мъж и жена, които обясниха, че я търсят от 2 часа по улиците.

Те изпаднаха в паника, когато видяха майка си в това състояние. Започнаха да я поливат с вода и благодариха за намесата ни. Въпросът е – къде е човещината?! Защото една възрастна жена седи безпомощна с часове на пейката и хората я отминават бездушно. Едно човешко същество е имало нужда от помощ, а други същества безмилостно са го подминавали, улисани в собствените си мисли. Нали утре това може да бъде вашата майка, ваш близък, ваш скъп човек! Къде погребахме Човещината……..?!

blitz.bg

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024