Коментари

Мамо, станах началник на Тех Парк!

Мамо, станах началник на Тех Парк!

такева618x484

Стъпила върху раменете на гиганти, с дипломите си от Лесотехническия университет и Магнаурската школа на ДАНС, Такева ще отговаря за „бъдещото териториално разгръщане“ на бившите казарми на Четвърти километър

За миг ни се прииска да бяхме муха на стената в офиса на Росен Плевнелиев в „София тех парк“.

Не за друго, с една единствена цел. Да видим изражението на лицето му в мига, в който научава кои са новите ръководители в създадения по негова идея „високотехнологичен център на цяла Източна Европа“ – асамблеята на инкубатори, експериментариуми, фасилитатори на научно-техническия прогрес, биоинфотех-лаборатории, стартъпи и спинофи, екосистеми и клъстъри, която уж трябваше да култивира чепки мозъци, напращяли от интелектуален сок.

След пет години съществуване, 65 млн. лева инвестиции и над 12 смени на менажерския колектив, този път „София тех парк“ си намери майстора.

Живка Такева-Първанова, рожба на орденоносната синдикална предводителка на просветата Янка Такева, влиза в борда със засилка. Стъпила върху раменете на гиганти, с дипломите си от Лесотехническия университет и Магнаурската школа на ДАНС, Такева ще отговаря за „бъдещото териториално разгръщане“ на бившите казарми на Четвърти километър. Например – с почивна станция в Приморско, колко му е.

72-годишният бивш вожд на Старейшините в ГЕРБ Николай Андреев ще поеме тежката задача да осигурява връзки с научните среди и да помага на „развитието на развойната дейност“ на Парка. Андреев е физик, професор, посланик, партиен кадровик на ГЕРБ и сътрудник „Порязов“ (секретен, не научен), вербуван навремето от РУМНО.

По онова време разузнаването на Народната република се бореше с подривната дейност на империалистическия лагер и контрареволюционните остатъци. А „развойната дейност“ включваше и производство на каптагон за нуждите на прогресивните режими в Африка и Близкия Изток.

Новият изпълнителен директор на дружеството е Тодор Ангелов – отново дялан камък, юрисконсулт на Министерството на туризма, с втора специалност „Европейска интеграция“. Само се надяваме, че не той е безименният евроинтегратор, съставил .doc презентацията, с която България предложи да премести Европейската агенция по лекарствата от Лондон в „София тех парк“.

На такъв екзекутивен отбор не му липсва почти нищо. Освен конкурс за ново лого, обществена поръчка за брандирани стрес-топки и запалки, плюс три служебни „Лексус“-а на оперативен лизинг.

За скептиците: спокойно.

При традиционната средна продължителност на мандата в Тех Парка от около 121 дни между вписването в Търговския регистър и уволнението, новите началници би трябвало да върнат ключовете около Коледа.

Webcafe

http://www.webcafe.bg/webcafe/da-go-weba/id_62299486_Mamo_stanah_nachalnik_na_Teh_Park

Коментари

More in Коментари

big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024