Криминално

Невероятно! Това, което откриха ченгета в ултрамодерна ферма за канабис до Дренково, едва ли го има другаде по света!

Невероятно! Това, което откриха ченгета в ултрамодерна ферма за канабис до Дренково, едва ли го има другаде по света!

канабис1501754786-1
Българи измислиха нов хит при отглеждането на ниви с канабис. Те монтират соларни панели, които захранват с ток капковото напояване, включват го на определени часове, а дават и енергия на фотокапаните, с които се опасват декарите с марихуана.
„Целта на капаните е да пазят от нежелано присъствие на конкуренти или полиция. Токът идва от слънчевите батерии и захранва всичко по веригата“, коментират криминалисти пред „Телеграф“. Само преди два дни полицаите от Благоевград откриха плантация, оборудвана по последен писък на модата.
Криминалистите в Благоевград получили оперативна информация, че над село Дренково, което се намира почти до границата с Македония, се отглежда марихуана. На място ченгетата се натъкнали на соларните панели, които захранвали с ток цялата наркоплантация. Всичко било направено като по учебник, а капковото напояване се включвало на точен час.
Цялата нива била опасана с фотокапани, които при най-малкото движение, алармирали собственика за нежелано присъствие. След като джаджите индикирали, че сред марихуана има движение, на място притичал след минути наркофермерът Веселин Атанасов, който бил арестуван. От прокуратурата в града обясниха, че е задържан за 24 часа, а вчера му е било повдигнато обвинение за отглеждане на марихуана.
Най-интересното според разследващите било, че растенията не били посадени директно в земята, а вкопани в сакции. На място били открити 128 кашпи с килограми марихуана. „Това се прави в случай на спешна евакуация.
Например капанът дава сигнал за движение в района и собствениците бързат да изнесат стоката, докато не сме пристигнали ние“, обясниха ченгета.

https://www.blitz.bg/kriminalni/neveroyatno-tova-koeto-otkrikha-chengeta-v-ultramoderna-ferma-za-kanabis-do-drenkovo-edva-li-go-ima-drugade-po-sveta-snimki_news533839.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024