Политика

Симеонов конфискувал 16 000 лв. от заведение на „Слънчев бряг“! Проверките на заведения ще продължат, въпреки недоволството, отсече той!

Симеонов конфискувал 16 000 лв. от заведение на „Слънчев бряг“! Проверките на заведения ще продължат, въпреки недоволството, отсече той!

valkata4

По време на среднощните акции на вицепремиера Валери Симеонов в заведения на „Слънчев бряг“ са конфискувани звукови уредби и пари в брой. Политикът асоциира себе си с държавата и се хвали, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си свърши работата безупречно.

Ето и постинга на Валери Симеонов във „Фейсбук“, който завършва с недоволство към медиите, които си позволяват да го иронизират за новаторския му подход по българското Черноморие:

Тази нощ държавата влезе в ролята си и в “Бедруум” – открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години. При първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората проверка, около 04:00, отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона.

Законът и наредбите на Община Несебър забраняват каквото и да било озвучаване в открити заведения след 24:00 ч. Проверките в центъра на Слънчев бряг показаха по-задоволителна картина от предната нощ, което свидетелства за резултатност от действията на институциите.

Рецидивистите от “Оксижен” отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на “Оксижен” се конфискува целият оборот по около 8 000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове, и други. Все актове, които водят до сериозни санкции за собствениците.

За пореден път се видя, че когато има политическа подкрепа, полицията може да си свърши работата безупречно – похвала заслужават специалните полицейски сили, командировани от Пловдив и колегите им от ОД на МВР Бургас. Контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в Слънчев бряг и Черноморието ще стане еженощен до края на сезона.

Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона, а след началото на следващата пленарна сесия на Народното събрание, да прокараме подготвените промени в законодателството, които да спрат терора на тарикатите над нормалните хора. И не на последно място – следете внимателно кои медии – коя страна ще заемат в битката за налагане на закона. Обвързаностите на подземния свят и престъпниците не свършват само до дискотеките в Слънчев бряг – те оплитат политици, хора от всички власти, редактори и журналисти в медиите.“

Вицепремиерът Валери Симеонов ще продължи със среднощните проверки на шумни заведения по българското Черноморие.

Въпреки линча, на който той бе подложен снощи от гости на дискотеки в „Слънчев бряг“, той се закани да продължи акциите, докато не бъде осигурено спокойствието през нощта на туристите.

„Проверките на заведенията ще продължат, но не искам да давам повече информация по разбираеми причини“, заяви Валери Симеонов пред Епицентър.бг. От думите му стана ясно, че снощните псувни, закани и освирквания въобще не са го впечатлили. „Няма какво да коментирам. Нормална е реакцията – хората са засегнати от проверките и реагират болезнено“, каза той.

Той допълни с ирония, че вероятно купонджиите и част от медиите „се кефят“ на видеата от проверките в „Слънчев бряг“, но на него не му правело особено впечатление.

Тази нощ вицепремиерът инспектира едно от най-популярните заведения в курорта – дискотеката „Бедрум“. Посрещнаха го с обиди и мощни скандирания „Оставка“. Симеонов пристигна на проверка в заведението заедно с полиция и данъчни. Посетителите обаче не ги допуснаха да влязат, а в социалните мрежи мигновено се появиха клипове на словесния сблъсък на политика с посетителите на дискотеката.

Предната нощ Валери Симеонов затвори заведението „Оксижен”, а заради отказ да съдейства бе арестуван DJ Станчо. Мъжът се оплака от репресия, но въпреки това заяви, че няма да търси правата си в съда.

Източник: Епицентър.бг

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024