ОБЩЕСТВО

Скандал! Бареков пусна СНИМКА на тузарския апартамент на Виктор Николаев в топцентъра на София и попита: Откъде пари, брат?! (ОБНОВЕНА)

Скандал! Бареков пусна СНИМКА на тузарския апартамент на Виктор Николаев в топцентъра на София и попита: Откъде пари, брат?! (ОБНОВЕНА)

николаев274-169894-1_wide

Евродепутатът Николай Бареков отново атакува водещия на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Във Фейсбук той публикува снимка на апартамента на журналиста на ул. „Раковски“ и попита откъде има пари да смени панелката си в кв. „Сухата река“ с тузарско жилище в топцентъра на София.

Ето какво написа Бареков във Фейсбук. Публикуваме обръщението му без редакторска намеса:

Викторе, откъде пари, брат, да смениш панелката в кв. „Сухата река“ с тузарски апартамент налица „Раковска“? Нямаш ипотека! Панелката си продал след като си платил скъпия апартамент. И то все в знаковата 2014 година, когато всяка сутрин надувахте компромата на приятелите ви от Протестна мрежа срещу мен? Ти си купил апартамент поне за 100 000 хиляди евро, Цолова -цял палат.

Платих ти си имотите по пазарни цени? Откъде пари и то кеш, ако е така? Да не би да спестихте данъци като купувате на занижени цени? На Цолова само земята до Панорамния път в Драгалевци струва 300-400 хиляди евро. А и къщата и не изглежда да е 60 квадрата, колкото твоя апартамент. Все пак ти си в супер центъра, комшия на СДС и Европарламента. Вашият счетоводител ИвА Прокопиев и твой градски от Разград знае ли, че си сменил панелката до Сточна гара с хубав тузарски апартамент до жълтите павета. Да следиш отблизо как маршируват „умните и красивите“, на които сте кръстници формално.

АПАРТ1503394182-20915252-272002363291072-2268532925870991744-n

Знаеше ли госпожа Зурлева и АБРО, че докато ми разбивахте партията и репутацията вие с другарката Цолова тайничко сте ми станали комшии? Единият в Драгалевци, в по-голяма и хубава къща от моята, другият до лъскавата сграда на Европарламента в София? Това е наглост, алчност, лицемерие и двуличие. Може би нещо повече… корупция. Нека прокуратурата и НАП определят откъде извадихте парите и как ги получавате. Нали много искахте да бъда разнищен?

БАРЕКОВ-ФЕЙС1503394222-barekovvv

Е, разнищиха ме, оказах се чист. С платени данъци и законни доходи. А вие? Сега е ваш ред! Приятна игра! През оказалото се „златно” за българската журналистика лято на 2014, но за съжаление не в културен, а във финансов и имотен аспект, екранният партньор на ширещата се в палат в полите на Витоша Анна Цолова се сдобива с топ тузарско жилище в идеалния център на столицата. Място, на което никой средностатистически софиянец дори не е мечтал да притежава апартамент, поради скандално завишените цени недвижимите имоти в този район. За справка към 2017 година средните цени на в тази част на столицата варират между 1200 и 1500 евро кв.м.

На 07 август 2014 година Виктор Николаев и жената, с която живее, но няма законен брак – Людмила Желязова закупуват пищен имот, намиращ се на централната софийска улица „Георги Раковски”, само на метри от сградата на Европейския парламент. В същия ден на същия адрес двамата се сдобиват и с таванско помещение. Жители, обитаващи същата кооперация, разкриха, че апартаментът се намира на последния етаж, а точно над него е и въпросното таванско помощение.

Те са убедени, че Николаев е свързал двамата имота и така се е сдобил с първокласен мезонет на „пъпа” на София. Проверка установява и, че имотът не е обременен с тежести като ипотека и за закупуването му семейството не се е възползвало от банково кредитиране. Справка в имотния регистър пък показва, че телевизионният водещ не е продал друг имот, с парите от който да закупи въпросните площи. Важно е да се отбележи и фактът, че през 2001 година Виктор Николаев закупува апартамент в скромния жилищен район на София „Сухата река” с площ от 30 кв.м, където живее до сключване на сделката за топ имота на „Раковска” през 2014-а година.

Няколко месеца след закупуване обаче на тузарското си жилище по-късно, той продава скромната си ергенска гарсониера – вероятно след като е направил скъпоструващ ремонт на новозакупения имот и той е бил вече годен за живеене. Остава въпросът от къде Виктор Николаев има ресурса да закупи такъв имот и то в центъра на София и съвпадение ли е, че заедно с телевизионната си партньорка Анна Цолова имотно забогатяват по едно и също време – през горещото лято на 2014-а година?

Отговорите очакваме да получим от компетентните институции. По сигнал на „Група за граждански отпор срещу корупцията и наглостта в медиите” данъчно разследване на лицето Анна Цолова вече тече. Представляващият тази неправителствена организация Николай Бареков, обяви още, че до края на седмицата в Прокуратурата, НАП и АБРО ще бъде входиран и документ с факти и обстоятелства, пораждащи основателни съмнения за укриване на доходи и от страна на нейния екранен партньор Виктор Николаев.

 https://www.blitz.bg/politika/barekov-pusna-snimka-na-tuzarskiya-apartament-na-viktor-nikolaev-v-toptsentra-na-sofiya-i-popita-otkde-pari-brat_news538194.html

More in ОБЩЕСТВО

Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
37d999ae-4bb9-48f5-80ed-ffb72df19948

Цветни обувки на ток – модерен акцент към вашия тоалет

април 16, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
милошев

Наш професор: Учените разработват метод за създаване на бебе от два мъжки индивида

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024