СВЯТ

ЧЕРНА ВЕСТ! Откриха австралийчето Джулиан – оказа се, че е загинало при терористичната атака!

ЧЕРНА ВЕСТ! Откриха австралийчето Джулиан – оказа се, че е загинало при терористичната атака!

ДЖУ1503147745-1503122844-3-556

Седемгодишният Джулиан Кадман, който беше в неизвестност след терористичното нападение с микробус в Барселона от четвъртък, е бил убит при атаката. Това съобщиха в Туитър от спешното отделение в каталунската столица. „“Идентифицирани са още 3 жертви: 1 австралийско момче (също с британска националност), 1 италиански гражданин, 1 белгийски“, се казва в информацията.

Семейството на Джулиан поиска от британските власти информация за състоянието му, след като стана ясно, че то е било разделено от майка му, която е тежко пострадала в атентата. Първа помощ й оказал аптекар мюсюлманин – Фуад Бакали, когото Джом Кадман, въпреки страшните болки, попитала първо къде е момчето й. „Той ще е окей“, опитал да я успокои аптекарят, който приютил в аптеката около 50 души, и я покрил с бялата си престилка.

Майката на Джулиан е с два счупени крака, контузия в гръбнака и сериозна рана на главата.

Английските медии предполагат, че турист от Бирмингам – Хари Атуъл, може би е успокоявал мъртвия Джулиан в последните му мигове. Той е сниман как е коленичил пред тялото на 7-8-годишно момченце насред ужаса и паниката на „Лас Рамблас“. Наблизо лежи по гръб жена, за която се предполага, че е майката на момчето.

„Галех косата му през сълзи, но останах с него, седнах там – нямаше да изоставя това дете насред пътя – разказа мъжът пред „Дейли Мирър“. – Изглеждаше ми като мой собствен син. Беше на годините на сина ми – на 7 или 8. Просто сложих ръце в косите му за да го успокоя“.

По-рано през седмицата в испанската преса беше съобщено, че Джулиан е открит невредимо и се намира в испанска болница, но тази информация по-късно беше опровергана от властите в Каталуния.

В петък британският премиер Тереза Мей коментира случая на Джулиан, който има двойно британско и австралийско гражданство, след като дядото на детето, който е британски гражданин, помоли за информация.

Министър-председателят заяви, че властите разследват съобщенията за изчезнало дете, но не назова името му. По думите на дядото Тони Кадман неговата снаха е била ранена по време на атентата и се намира в болница в тежко, но стабилно състояние.

От Сидни при нея пристигна съпругът й Ендрю.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/world/europe/59342-7-godishnoto-avstraliyche%252C-izcheznalo-sled-terora-v-Barselona%252C-e-zaginalo

 

Dir.bg

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024